Povežite se sa nama

U školskoj zbornici Vučićeva, umesto Tesline slike (VIDEO)

Politika

U školskoj zbornici Vučićeva, umesto Tesline slike (VIDEO)

U školskoj zbornici Vučićeva, umesto Tesline slike (VIDEO)

Ministar obrazovanja Mladen Šarčević posetio je danas dve škole u Kostolcu, a na zidu zbornice  jedne od njih –  Srednje škole „Nikola Tesla“, bila je istaknuta uramljena fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Uprkos činjenici da je u toj prostoriji proveo dvadesetak minuta, Šarčević kaže da sliku nije ni video.

Šarčević je odbio da odgovori na novinarsko pitanje da li je zbornica Srednje škole „Nikola Tesla“ prva takva u Srbiji u kojoj je video fotografiju Aleksandra Vučića.

U avgustu, kada je vođena polemika o inicijativi koju je dao ministar odbrane Aleksandar Vulin da u kasarnama budu istaknute Vučićeve fotografije, ministar Šarčević je rekao da je njemu to normalno, navodeći da su u vreme kada je služio vojsku, bile istaknute Titove slike.

Na pitanje da li i u školama treba da stoje Vučićeve slike, Šarčević je rekao da smatra da je normalnije da u njima stoje slike prosvetnih velikana.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u avgustu za Insajder potvrdio da je pokrenuo inicijativu da se u službene prostorije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića. On je rekao da će se o tome izjasniti kada se završe interne procedure.

Premijerka Srbije Ana Brnabić potom je izjavila je da ne vidi nikakav problem u tome da se fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića postave u državne institucije, jer, kako je navela, treba jačati kult nacionalnih simbola Srbije.

Sam Vučić je u vreme kada je vođena polemika o slikama rekao da se ne slaže s Vulinovom  inicijativom da njegove slike vise u kabinetima u vojsci i Ministarstvu odbrane. Vučić tvrdi da je on jedini predsednik koji je skinuo svoje slike u Predsedništvu i tražio da se ne postavljaju u ambasade Srbije.

Šarčević je danas u Kostolcu, pored srednje škole, obišao i obližnju osnovnu školu koja je nedavno obnovljena sredstvima republičke Kancelarije za javna ulaganja.

U obe ustanove Šarčeviću je priređen doček.  Ministar je u posetu došao u vreme kada uveliko teku izborne radnje za lokalne izbore koji se u ovoj požarevačkoj gradskoj opštini održavaju 24.decembra.

Izvor: insajder.net

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh