Povežite se sa nama

intervju.rs

SZS: Vučić je dao naredjenje vojnicima da tuku narod

Foto/Bojana Antić

Politika

SZS: Vučić je dao naredjenje vojnicima da tuku narod

Savez za Srbiju (SZS) ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao naredjenje „da tuku naord“ pripadnicima Vojske Srbije (VS) koji su se ispred Predsedništva u subotu sukobili sa demonstrantima protesta „Jedan od pet miliona“.

„Aleksandar Vučić besramno laže da je o svemu obavešten tek posle ponoći, dakle nekoliko sati posle sramnog dogadjaja. A vojnici su zloupotrebljeni. Vučić ih je ponizio, angažujući ih da u civilu prebijaju svoj narod i na taj način ih sveo na nivo svoje navijačke falange“, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Taj savez je istakao da je Srbija postala „bure baruta“ i ocenio da je za sve „gradjanske sukobe koji potresaju Srbiju“ isključivo odgovoran Aleksandar Vučić.

„Takvom samovlašću mora se stati na put. Iz političkog haosa možemo da izadjemo samo poštenim izborima. Da bi se to omogućilo moraju se ispuniti precizni i jasni zahtevi koje smo izneli, a koji su sadržani u izveštaju Stručnog tima protesta ‘1 od 5 miliona'“, dodaje se u saopštenju.

Tokom protesta „Jedan od pet miliona“ u subotu došlo je do incidenta kada je napadnut jedan od organizatora protesta Srdjan Marković.

Marković je ocenio danas da u tom incidentu nisu učestvovali samo pripadnici jedinice „Kobre“ Vojske Srbije već i privatno obezbedjenje i zatražio od vojske da saopšti ko je u subotu uveče bio dežurni oficir i ko je naredio „brutalno prebijanje i prebacivanje preko ograde“.

Izvor: beta.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh