Povežite se sa nama

Samo što infarkt nisam dobio kad sam je video živu! Ispovest doktora koji je Radojku proglasio MRTVOM

Srbija

Samo što infarkt nisam dobio kad sam je video živu! Ispovest doktora koji je Radojku proglasio MRTVOM

Dr Krasin je nakon ovog događaja na godišnjem odmoru do daljnjeg, dok se ne utvrde sve okolnosti do kojih je doveo ovaj propust.

Dr Zoran Krasin iz kikindskog Doma zdravlja, koji je u ponedeljak oko 22.30 konstatovao smrt bake Radojke Stankov (69) u Starom domu Gerontološkog centra u Kikindi, da bi medicinsko osoblje u utorak konstatovalo da žena daje znakove života, rekao je da je ovo za njega „čudo neviđeno“.

– Samo što infarkt nisam dobio, u šoku sam bio kad sam video živu baka Radojku. Ne znam šta da vam kažem, savesno sam uradio svoj deo posla i učinio sve što je bilo u mojoj moći – izjavio je dr Krasin.

On je dodao kako je „baka Radojka teško bolesna, ima najteži oblik Alchajmerove bolesti, samo 30 kilograma, bleda je i mršava“.

– Ono što je za nju karakteristično je da ima jaku neurološku terapiju koja je dovela do minimalnog rada njenih vitalnih funkcija. Redovno sam je pregledao, puls se nije osetio, opipavao sam na vratu karotidne arterije, zenice su joj bile raširene, nije imala reflekse, bila je bela i hladna – uznemireno je ispričao dr Krasin.

Zoran Krasin, Foto: Alo!/Miroslava Obadić

Krasin je istakao kako je „van sebe“, ovaj posao radi 26 godina i toliko života je spasao.

– Verujte mi, kad sam sve ispričao jednom kolegi, rekao mi je da bi i on isto uradio. Žao mi je što se to desilo, a opet sam srećan što je starica živa. Takva vam je naša lekarska profesija. Neka komisija u Domu zdravlja i inspekcija daju konačnu odluku – naveo je doktor iz Kikinde.

On se prisetio ovog, u najmanju ruku, čudnog događaja koji se desio.

– Samo 3 sata pre bake Radojke, kontatovao sam smrt jednog dede sa kojim su je smestili zajedno u prostoriju za preminule u Gerontološkom. U ponedeljak uveče odmah sam po pozivu ponovo došao, a njihov dežurni tehničar mi je rekao da misli da je baka mrtva. Naravno, moja je odgovornost. Starica je ležala pored dede i već su je obukli za sahranu – ispričao je on.

Dr Krasina su ujutru pozvali iz Gerontološkog centra da mu saopšte da je baka živa.

– Šok sam doživeo kada su me ujutru zvali da je ponovo pregledam. Baku Radojku su već premestili u njenu sobu. Mislim da je jaka neurološka terapija koju dobija uticala na nju. Sve vitalne funkcije radile su minimalno – rekao je on.

Dr Krasin je nakon ovog događaja na godišnjem odmoru do daljneg, dok se ne utvrde sve okolnosti do kojih je doveo ovaj propust.

ESPRESO.RS i ALO.RS

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Srbija

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh