Povežite se sa nama

intervju.rs

SSP u Rakovici: Zabranjen nam je ulazak u opštinsku zgradu

Foto/Stranka Slobode i Pravde

Politika

SSP u Rakovici: Zabranjen nam je ulazak u opštinsku zgradu

Stranka slobode i pravde (SSP) je večeras formirala Inicijativni odbor u beogradskoj opštini Rakovica, ali umesto u zgradi te opštine, osnivačka skupština održana je ispred – na stepenicama, pošto je članovima stranke naprasno zabranjen ulazak u zgradu.

SSP je saopštila da iako je korišćenje sindikalnih prostorija u opštinskoj zgradi unapred bilo prijavljeno i odobreno, članove SSP dočekali su portir i zabravljena vrata.

Predsednica odbora SSP u Rakovici Vesna Džidić Savić je rekla da su „do sada u tim prostorijama sastanke držale sve stranke, a ovo je prvi put da je to nekome zabranjeno“.

Predsednik beogradskog odbora SSP Marko Bastać ocenio je da je ovo „još jedan primer bahatosti aktuelnog režima, koji prisvaja institucije, iživljava se i vredja svakoga ko drugačije misli“.

Uz ocenu da je „korumpiranost je njihova definicija“ Bastać je naveo primer plana za izgradnju metroa čija se cena za sedam godina duplirala „jer se vremenom svako od njh pomalo ugradjivao i došli smo do cifre od 4,4 milijarde evra, umesto 2,2 milijarde koliko je prvobitno predvidjeno projektom koji su radili stručnjaci“.

Bastać je rekao da je gradska vlast Beograda i nestručna što se „vidi na svakom koraku“, kao kada „radnici angažovani na projektima Vesić Gorana probuše glavnu vodovodnu cev i potope ceo jedan deo grada, pa Ulica 27. marta četiri dana nema vodu“.

„Zajedno možemo da ih pobedimo. Pobedili smo ih na Trgu Republike: hteli su da zabrane saobraćaj, ali smo konstantnim blokadama uspeli da ga vratimo, vratili smo trolejbuse, iako oni, doduše, trenutno ne idu jer Vesić preslaže svoje lažne betonske kocke“, rekao je Bastać.

Predsednik SSP Dragan Đilas je rekao da je „Srbija bogata zemlja siromašnih ljudi“, te da ju je dotle dovela korumpirana vlast, ali da to neće još zadugo, jer „iz dana u dan javlja se nova afera, izjave Aleksandra Vučića su sve ludje i ludje i to jednostavno ne može da traje“.

„Pitate me kako mogu da garantujem da će Srbija u roku od šest meseci nakon smene Srpske napredne stranke (SNS) biti potpuno drugačija zemlja? Da li može da se odustane od fudbalskog stadiona od 500 miliona evra i da te pare damo da svaki lekar početnik ima platu od minimum 1.000 evra, medicinske sestre 600 evra, da nam ne bi odlazili u Nemačku pa da za pet godina nema ko inekciju da nam da? Može!“, rekao je Đilas.

Pitao je i i „Da li može Srbija da kaže da neće da ima direktora kao što je onaj u Kolubari koji nema ni znanja ni škole i doveo je Elektroprivredu Srbije do toga da pravi desetine miliona evra gubitke? Može“, rekao je dalje Đilas.

Naveo je da će to biti muguće kada se počne da se novac ulaže tamo gde je najpotrebniji: „u ljude“, jer će tada Srbija postati „zemlja u kojoj se normalno živi“.

Izvor/beta.rs / danas.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh