Povežite se sa nama

Srpski ANALITIČAR otvoreno govori za INTERVJU.RS: Mi živimo u sumanutom sistemu, čiji je tvorac ALEKSANDAR VUČIĆ!

Politika

Srpski ANALITIČAR otvoreno govori za INTERVJU.RS: Mi živimo u sumanutom sistemu, čiji je tvorac ALEKSANDAR VUČIĆ!

Zoran Spasić, spoljno-politički analitičar i član Demokratske stranke, otvoreno govori za naš portal o dugo najavljivanom 13. aprilu i protestu “1 od 5 miliona“, o Aleksandru Vučiću, a i o stranačkim saborcima Branislavu Lečiću i Zoranu Lutovcu…

Za Spasića je ova vlast katastrofalna zato što širi opasnu propagandu, koja je pogubna za srpski narod i poznata je po visokom stepenu korupcije na Balkanu. Po njegovom mišljenju najveći krivac za sunovrat Srbije je Aleksandar Vučić.

Politički analitičar i borac protiv aktuelnog režima: Zoran Spasić

– Ova vlast je dovela do urušavanja poslednjih stubova demokratije. Ono što je najveća odgovornost Aleksandra Vučića je što pravi strašne i korenite razdore između nas samih. Ova vlast je dovela do toga da se celukupni društveni sistem potpuno urušio, imamo najveći stepen korupcije na Balkanu, imamo zastoj u integracijama sa Evropskom unijom, sve ide nizbrdo. Čak je i sama evropska komisija više puta upozorila da se zakoni u Srbiji donose bez transparentnosti i participacije građana, što je odlika autokratskih režima. Građanima mora da se ukažu katastrofalne posledice vladanja naprednjaka, demagogiju i populizam koju ta stanka promoviše, pre svega sam Vučić. Vlada nije tu da upravlja društvom, već da postavi okvire. Mi živimo u sumanutom sistemu, čije je tvorac Aleksandar Vučić , gde on konstantno preti i vređa svoj narod. Ova vlast sprovodi jednu opasnu propagandu i naravno da narod to primećuje i boji se za svoju budućnost.

U Demokratsku stranku je ušao odlučno i sigurno i priznaje da su kao politička opcija imali grešaka u svom radu, ali i da će te greške  korigovati.

– Danas savremeni svet sve više klizi ka totalitarnim režimima. Demokratija predstavlja uslov opstanka čovečanstva na ovoj planeti bez ratova. Lično smatram da je demokratija svetlost prema kojoj treba da ide čovečanstvo, uzajamni dogovor mnogo više kompromisa, a ne totalitarni mrak. Demokratska stranka je izvor normalnih i zajedničkih odnosa, iako je u prošlosti  bilo grešaka, mi smo svesni toga i radimo na tome da te greške ispravimo, zato je naša politika održiva, jer je ona i politika solidarnosti – kategoričan je Zoran Spasić.

Za svoga šefa stranke ima samo reči hvale

– Najbolji kandidat za predsednika stranke je onaj  koji je postavljan, a to je gospodin Zoran Lutovac. Smatram da se radi o jednom vrhunskom intelektualcu, staloženom čoveku, koji u miru može da donese odgovorne odluke, ne samo za stranku već i za državu. Njegov autoritet u stranci je velik i donosi brzom razvoju stranke – rekao je Spasić.

Zoran Spasić važi za vrsnog govornika, pa ga često angažuju da drži govore na protestima ‘‘1 od 5 miliona“.

-Pre svega samo bavljenje politikom doživljavam ozbiljno, naravno za svaki govor se pripremam unapred jer građanima treba da se pošalje jedna ozbiljna poruka i tu nema mesta za greške, sam cilj govornika jeste da motiviše ljude i pošalje jednu ozbiljnu poruku – objašnjava Spasić.

Pitali smo ovog mladog političara ko gura proslavljenog glumca Branislava Lečića da drži govore na kamionu, on nam je kratko rekao:

– Kao jedan od vrhunskih glumaca koju ova zemlja ima, mislim da ga je njegova želja i sposobnost dovela na mesto govornika.

Veliki je optimista i iskreno se nada da neće doći do nekog incidenta na protestu 13. aprila.

– Nastojaćemo da ne bude provakcija, nikada ih sa naše strane nije bilo i mislim da su građani itekako pametni da neće nasedati na bilo kakve provakacije od strane režima. Smatram da ćemo nastojati da do sukoba ne dođe, nadam se da u policiji ima dosta ljudi koji shvataju ozbiljnost sadašnjeg trenutka i da neće nasrnuti na svoj narod.

Narod nam gladuje, a vladajuća garnitura bi da štrajkuje glađu. Smatra da ministri ne treba da se upuštaju u tako nešto, jer im to može više štetiti nego koristiti.

– Bilo je i ranije takvih stvari, sve je to neka vrsta politike, sve je to u interesu da se privuku narodne mase i ne bi komentarisao takve stvari. Takvi pokušaji će samo njima naneti štetu, ministar ne sme da štrajkuje glađu, to je plitkoumnost i znak da nije dorastao ni trenutku ni mestu na kome se nalazi.

Rekao nam je kratko i šta će se to dogoditi posle famoznog 13. aprila.

-Prvo mora da prođe 13. april i da vidimo kakve će on rezultate da donese da bi smo doneli odluku kako dalje. Svakako da stvari neće biti iste.

intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh