Povežite se sa nama

SREO SAM SINOĆ MILICU U SNU, IZGLEDALA JE BAŠ KAO U DETINJSTVU KOJE NIJE IMALA Status o ubijenoj devojčici LEDI KRV

Trezor

SREO SAM SINOĆ MILICU U SNU, IZGLEDALA JE BAŠ KAO U DETINJSTVU KOJE NIJE IMALA Status o ubijenoj devojčici LEDI KRV

Kako se poslednjih dana govori o 20- godišnjici NATO bombardovanja, često se pominje i ime male Milice.

Da njen život tragično nije prekinut, Milica Rakić danas bi imala 22 godine. Njeno ime predstavlja simbol stradanja dece. Urezalo se u sećanje svih nas pre tačno 19 godina, 17. aprila 1999. godine, kada ju je tokom NATO agresije pogodio ubio geler u porodičnoj kući u Batajnici.

Kako se poslednjih dana govori o 20- godišnjici NATO bombardovanja, često se pominje i ime male Milice.  Na Fejsbuku je tako osvanuo status posvećen ovoj tragično stradaloj devojčici.

Reči posvećene njoj vrlo su potresne. Status vam prenosimo u celosti.

– Sreo sam sinoć u snu Milicu. Djevojka je velika… Izgleda onako kako svako od nas Lazarevu caricu Milicu zamišlja. Nije kao druge, nosi malo kraću kosu. ,,To mi je navika iz djetinjstva“ – reče kada je vidjela da sam primjetio. ,,Kog djetinjstva Milice?“ – pitao sam. ,,Onog kog nisam imala…“ – reče jedra cura i oči joj se napuniše suzama. Ustreptao i dirnut krenuh da joj suze brišem al i ja zaplakah. U magnovenju dok smo jedno drugom suze brisali prošaputala je ,, Nije meni žao mene. Ja sam otišla tamo gdje se raste i cvijeta, gdje uzdaha i boli nema.“

Foto/Tanjug/Spomenik Milice Rakić

,,Pa zašto onda plačeš, Milice?“
,,Plačem jer me suze majčine svako veče dozivaju. Jer me tuga očeva što je pred svijetom ćuti na suze nagoni. Bratova me molitva tješi. Molim te reci im …“ briznu u plač opet.
,,Šta da im kažem?“
,,Reci im da sam anđeo. Ne milosrdni nego pravi anđeo. Da sam porasla velika. I da ih čuvam…“
Ogromna svjetlost zasija oko divnog anđela i ona se uznese na nebo mahajući mi.

– Probudih se sav oznojen. Izađoh na balkon da uhvatim vazduha. Zagledan u oblačno nebo iznad nikšićkog bedema vidjeh jedan vedri prozorčić na toj sivkastoj fasadi kroz koji uhvatih zadnji tračak one svjetlosti kojom je Milica otišla.

espreso.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Trezor

Najčitanije na intervju.rs

Tagovi

Na Vrh