Povežite se sa nama

SRBIJO, POMOZI DA OVAJ OSMEH SIJA JOŠ JAČE: Todor NE SME DA ČEKA, potrebno mu je još 6.000 evra da nastavi LEČENJE!

Srbija

SRBIJO, POMOZI DA OVAJ OSMEH SIJA JOŠ JAČE: Todor NE SME DA ČEKA, potrebno mu je još 6.000 evra da nastavi LEČENJE!

„Todor je svestan situacije, sve razume,a ništa ne može. Ne govori, ne hoda, hrani se preko gastro stome, ali je veliki borac sa najlepšim osmehom! Što nam i daje veliku nadu za bolje sutra“

Todor Glišić, hrabri sedmogodišnji dečak iz Kraljeva, vodi svoju najvažniju bitku, bitku za sam život. Cerebralna paraliza dijagnostikovana mu je kada je imao pet godina, a njegova borba za zdravlje i normalan život počela je mnogo ranije, samo nekoliko sati nakon rođenja.

Iako je rođen kao zdrava beba, posle samo par sati dolazi do komplikacija sa disanjem. Uz niz drugih komplikacija i pogrešnih dijagnoza, Todorovo stanje se pogoršavalo, a kada je imao godina mu je dijagnostikovana cerebralna paraliza, međutim, ni ta dijagnoza nije konačna.

Jedina nada za Todorovo bolje sutra je lečenje u klinici „Medicent Baden“ u Beču, koje je počelo, ali u nedostatku novčanih sredstava roditelji strahuju da neće moći da ode na narednu transplataciju matičnim ćelijama.

Potrebno je još 6.000 evra kako bi ovaj hrabri, nasmejani dečak dobio mogućnost da nastavi lečenje!

Majka Svetlana Glišić kaže za Espreso da je deo novca prikupljen preko fondacije „Budi human“, a nadaju se da će ostatak uspeti da sakupe do kraja marta, kako bi Todor mogao da ode na transplataciju zakazanu za april. Ona se ne sme odlagati, jer postoji tačan vremenski rok između transplatacija.

– Dr Georg Kobinia je jedini koji nam je dao nadu da može pomoći Todoru, kao i da će moći vidno da napreduje nakon transplatacije matičnim ćelijama u Beču. Ovo bi sad trebalo da bude treća po redu, a potrebno je oko pet, šest istih. Prve dve su prošle odlično, napreduje, ali usporeno – priča Svetlana.

Todorovo stanje trenutno je loše.

Često se bori sa virusnim infekcijama koje utiču na njegov napredak. Porodica kroz sve ovo prolazi veoma teško, ali ne odustaje jer ima veliki motiv – da Todor bude zdrav i srećan dečak!

– Teško se nosimo sa problemom. Todor je svestan situacije, sve razume,a ništa ne može. Ne govori, ne hoda, hrani se preko gastro stome, ali je veliki borac sa najlepšim osmehom! Što nam i daje veliku nadu za bolje sutra  – iskrena je Svetlana Glišić, majka dečaka sa najlepšim osmehom u Srbiji, koji će nakon lečenja, sijati još jače!

Svi koji žele da pomognu, mogu to učiniti uplatom novca na račune:

DINARSKI: 160-480630-91

devizni EUR: 00-540-0002242.2

IBAN: RS35160005400002242252

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Možete to učiniti i putem SMS poruke, tako što ćete upisati 340 i poslati SMS na 3030, kao i putem linka budihuman.rs

espreso.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Srbija

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh