Povežite se sa nama

intervju.rs

Sramotna poruka naprednjačkog sekretara roditeljima: Grad nije bebi servis, nema obavezu da čuva decu

Foto/Beogradski Glas

Društvo

Sramotna poruka naprednjačkog sekretara roditeljima: Grad nije bebi servis, nema obavezu da čuva decu

Pod izgovorom za malverzacije od strane roditelja i privatnih vrtića, brojni beogradski mališani ostali su bez vrtića, piše portal bebac.com

„Po ko zna koji put kažnjeni su se roditelji zbog lošeg rada inspekcija i institucija koje ne rade svoj posao. Pod izgovorom za malverzacije od strane roditelja i privatnih vrtića, brojni beogradski mališani ostali su bez vrtića.  Roditelji su stavljeni pred svršen čin u situaciji da ne mogu da se vrate na posao jer nema ko da im čuva decu. Gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gaksmatra da Grad nema obavezu da roditeljima obezbedi čuvanje dece jer kako kaže, oni nisu bebi servis!

Licemerno je i neodgovorno  govoriti roditeljima da su vrtići kojima ste  prethodno dali dozvolu za rad ne zadovoljavaju osnovne kriterijume kvaliteta – pa upravo je posao države i grada da obezbedi sigurne i bezbedne vrtiće za svu našu decu!

Gospodine Gak, tačno je da vi niste bebi servis, građani od Vas očekuju mnogo više od toga! Zato preuzmite odgovornost i prestanite da se služite nedoličnim izgovorima za odbijanje subvencija. 

Foto/beogradski glas

Bez ikakve najave i opravdanih razloga, sve roditelje koji su predali zahtev za subvencije od decembra meseca ostavili ste na cedilu, jer komisija koja je naknadno formirana nije odobrila ni jednu jedinu odbijenicu koja je neophodna za dobijanje subvencija Grada. Da je komisija zasedala i razmatrala kao što se navodi, ne bi stiglo jedno isto obaveštenje svim ustanovama da su apsolutno svi zahtevi odbijeni!

To što se broj privatnih vrtića drastično uvećao nije problem roditelja. Broj dece se nije povećao i sva ona deca koju je Grad odbio na konkursu za državni vrtić moraju negde da pronađu svoje mesto. Za sve nepravilnosti koje navodite krivi ste vi, a ne roditelji!

Dok prebacujete krivicu i odgovornost sa jedne institucije na drugu, ispaštaju roditelji koji ili nisu dobili subvencije ili im subvencije kasne pa se suočavaju sa neplaniranim troškovima, jer Grad nije u stanju da sprovedete postupak do kraja. Čak ste i izdate odbijenice proglasili nevalidnim, a roditelje time vratili na sam početak bitke za mesto u vrtiću.

Prestanite da kažnjavate roditelje zbog vaše nesposobnosti da uredite sistem koji funkcioniše u korist, a ne na štetu roditelja! To je Vaša dužnost i Vaša obaveza.

Hitno obezbedite subvencije svim mališanima za koje ne postoji mesto u državnim vrtićima!“ – piše na sajtu bebac.com

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Društvo

Na Vrh