Povežite se sa nama

Savez za Srbiju: Najgora gradska vlast u istoriji, bojkot do dogovora o fer izborima

Foto/Savez za Srbiju

Politika

Savez za Srbiju: Najgora gradska vlast u istoriji, bojkot do dogovora o fer izborima

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je gradska vlast, za godinu dana od konstituisanja, pokazala da je najgora u istoriji Beograda, navodeći da je svega trećina stanovnika glavnog grada podržava i to samo zato što ne može da čuje istinu koliko je „neodgovorna i nemoralna“.

„Nastavljamo bojkot do dogovora vlasti i opozicije oko fer izbornih uslova i dok se politika u Gradu ne vrati u okvire zakona i statuta“, rekao je šef odborničke grupe SzS Nikola Jovanović, koji je naglasio da Srpska napredna stranka „nikad više neće pobediti u Beogradu“.

On je na konferenciji za novinare odražanoj ispred Skupštine grada rekao da će „prestonica biti vraćena Beogradjanima“ i naveo da samo njih 36 odsto misli da gradska vlast zna šta radi dok 46 odsto smatra da su njeni rezultati „katastrofalni“.

Prema rečima Jovanovića, to pokazuju ankete koje sprovodi opozicija i potvrdjene su u više navrata. „O tome govorimo u poslednjih mesec dana, to je trend koji od Nove godine ide ka tome da je sve više nezadovoljnih“, rekao je.


Govoreći o prilikama u Beogradu, Jovanović je rekao da pritisak gradjana daje rezultate.“Vlast  koju je uzurpirao Goran Vesić odustala je od ubistva Trga Repubulike kroz radove koje je planirala, kao što je zaustavljena i izgradnja gondole na Kalemegdanu“, rekao je Jovanović, koji je potpredsednik Narodne stranke.Nekadašnji gradonačelnik Beograda, aktuelni odbornik u Skupštini grada Dragan Djilas je rekao da vlast nastavlja da se ponaša „neverovatno“, tako da kupuje luksuzne kola za svoje „direktore, šefove i šefiće“.

On je rekao da je Gradsko saobraćajno preduzeće zaključilo 9. maja ove godine ugovor vredan 450.000 evra za operativnu upotrebu 32 automobila koje će, posle pola godine, moći da kupi za trećinu njihove tržišne vrednosti tako da „tu treba dodati još 150.000 -200.000 evra“.

Prema njegovim rečima, slično je postupilo i Javno preduzeće Beograd put koje je nedavno zaključilo ugovor o nabavci automobila u vrednosti od 25 miliona dinara, bez PDV.

„To se dešava u vreme kad su ovako velike gužve u autobusima, a nove Grad kupuje tek pod pritiskom ali na sumnjivim tenderima,  kad nema para za novi asfalt pa su ulice pune rupa“, rekao je Djilas, koji je i predsednik Stranke slobode i pravde.

On je, kako je naveo,  kao poruku vlastima citirao šefa pokreta Dveri Boška Obradovića iz neki drugih prilika –  „pa da li ste vi normalni“.

Na pitanje o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, on je rekao je poručeno ono na šta gradjani šest meseci ukazuju.

 beta.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh