Povežite se sa nama

Prvi dan posle porodiljskog JASMINA JE DOBILA OTKAZ: Evo šta se dogodilo kad je tužila firmu

Društvo

Prvi dan posle porodiljskog JASMINA JE DOBILA OTKAZ: Evo šta se dogodilo kad je tužila firmu

Imala sam ugovor na neodređeno. Prvog dana po povratku na posao posle porodiljskog sačekao me je otkaz. Moj tadašnji poslodavac saopštio mi je da ne mogu da se vratim na svoje radno mesto jer je rešio da zadrži devojku koja me je menjala. Rešila sam da tužim firmu, ali ne zbog toga, već zbog onoga što je nakon toga usledilo, otkriva Jasmina J, koja je u bivšoj firmi radila kao administrativni radnik.

Piše/Biljana Stefanović

Kako živi u maloj sredini malo pre povratka na posao Jasmina je načula da će dobiti otkaz posle porodiljskog odsustva. Zvala je poslodavca više puta da se vide, kako bi na tom sastanku saznala detalje. Ali taj susret je odugovlačio i na kraju su se videli kad se ona pojavila na poslu.

– Vratila sam se na posao čim mi je isteklo bolovanje, nisam ga produžavala. Odmah prvog dana poslodavac mi je saopštio da ne mogu da se vratim na svoje radno mesto jer je rešio da zadrži devojku koja me je menjala. Dali su mi ugovor o prestanku radnog odnosa, ja sam ga potpisala i otišla kući – priča Jasmina za portal Žena.

Loše se osećala, bila je tužna i besna u isto vreme. Nije očekivala da će je neko „nagraditi“ otkazom zato što je rešila da rodi dete. Razmišljala je šta da radi, dvoumila se da li da tuži bivšu firmu. Dva dana nakon što je potpisala ugovor o prestanku radnog odnosa zvali su je opet iz firme da ponovo potpiše isti ugovor. Otišla je, potpisala ga i tako je dobila dva rešenja o otkazu.

– Iako mi je sa ljudske strane, bilo teško da tužim firmu, uradila sam to. Dobila sam spor, koji je trajao od 2015. do 2018. godine. Moj bivši poslodavac odugovlačio je proces što je više mogao, ali je na kraju presuda doneta u moju korist jer ne mogu da mi daju dva ugovora i dva rešenja o otkazu za isto radno mesto – objašnjava Jasmina.

Na kraju još jednom naglašava da joj nije bilo lako da pokrene pravosudni spor i da je bila vrlo skeptična, ali i da je uspela da pokaže da je pravda dostižna. Zato Jasminin primer može da podstakne i ohrabri i druge mame koje se nalaze u sličnoj situaciji.

Blic Žena

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Društvo

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh