Povežite se sa nama

Ovako je Karleuša izbegla ubistvo!

Vesti

Ovako je Karleuša izbegla ubistvo!

Foto: Kurir.rs

Ovako je Karleuša izbegla ubistvo!

Zoran Davidović Ćanda, dečko sa Miljakovca koji je izrastao u vođu klana bespogovorno sledeći i slušajući Zorana Uskokovića Skoleta, nije dugo uživao u slavi i moći. Maltene tek što je dospeo na naslovne strane, i to kao dečko pevačice Jelene Karleuše, izrešetan je 2000. godine u kolima dok se vraćao sa sahrane Branislava Lainovića Dugog u Novom Sadu otkriva REPUBLIKA.RS

OPAČIĆ DOJAVIO ŠIPTARU DA JE  JE DAVIDOVIĆ PROMENIO KOLA

Izvor: Iskaz svedoka

Svedok 4 ističe da je Davidović Zoran nakon sahrane Lainovića Branislava uzeo auto od Goje ispred kafića „Kapriđo“, a Nenad Opačić je dojavio Spasojeviću da je Davidović Zoran promenio automobil, tako da su znali kojim kolima se vozio. U ubistvu je učestvovala stara trojka, Bajić Nikola je bio vozač, a pucali su Kalinić Sretko i Luković Mile zvani Kum.

OBUSTAVI AKCIJU, NE UBIJAMO ŽENE I DECU

Izvor: Iskaz pripadnika „zemunskog klana“

Potpuno sam upoznat iz njihovih priča da se vrše pripreme za Ćandinu likvidaciju. Znam da su pričali kako su ga pratili, da su ga jednom upratili, krenuli na njega, ali da su videli da u vozilu pored njega sedi tadašnja njegova devojka Jelena Karleuša, te su zbog toga odustali od pucanja. Koliko sam razumeo, nisu hteli da dođe do slučajnih žrtava, pogotovo žena i dece. U našem kodeksu nije dozvoljeno udarati na porodicu, ženu i decu.

Nakon ubistva pričalo se u Šilerovoj kako su pratili Ćandu sa sahrane kada se vraćao iz Novog Sada. Ne znam ko je učestvovao u pratnji, mada je uobičajeno da su braća Simovići, Krsmanović Dušan, Jure. Nakon svega sam saznao u Šilerovoj da su Kalinić i Kum pucali. Jednom prilikom kada smo se vozili, Kum mi je pokazao samo mesto likvidacije, a posebno mi je rekao da se u blizini tog mesta, negde iznad, nalazila interventna milicija i, kada je započela pucnjava, koliko se sećam, rekao mi je da su pobegli.

Razlog Ćandine likvidacije je njegova bliskost sa Dugim, ali i uklanjanje svih onih koji bi mogli eventualno da nam smetaju u našim poslovima.

SVI SE SMEJALI: TREBA MU PET MINUTA DA OBIJE KOLA

Izvor: Službena beleška

Davidović se družio sa vršnjacima iz kraja i zbog nedostatka drugih obaveza najveći deo vremena je provodio na ulici. Zoran Uskoković Skole osamdesetih godina u naselju Miljakovac po uzoru na ostale gradske četvrti organizuje grupu od 30-40 mladića, Davidovićevog uzrasta, koje podučava obijanju i krađi automobila. U prvo vreme, Davidović i njegovi vršnjaci su taj posao obavljali iz zabave, a imajući u vidu da Davidoviću obijanje nije išlo od ruke, bio je predmet ismevanja učitelja i društva.

Foto / FB strana / Legende devedesetih/Zoran Davidović Ćanda i Jelena Karleuša

Za Davidovića je bilo ustaljeno mišljenje da je antitalenat za brave jer mu je za obijanje najprostijih mehanizama bilo potrebno oko pet minuta, što je u tim krugovima nedopustivo dug period.

NIJE HTEO DA BUDE U DRUŠTVU NARKOMANA

Izvor: Službena beleška

Davidović je od sitnog prestupnika ubrzano prerastao u osobu koja je u beogradskom podzemlju počela da gradi svoj imidž. U društvu sa Uskokovićem upoznao je Arkana, sa kojim se povremeno družio, kao i pojedince iz kriminogenih struktura sa Novog Beograda, koje je brzo napustio jer su se odali upotrebi narkotičkih sredstava.

Davidović je u naselju Miljakovac stekao nezvaničnu titulu šefa. Vlada mišljenje da je njegova uloga na određeni način precenjena iako je veoma uticajan na svojoj opštini.

NASLOVNA STRANA SVETA STAVILA MU GLAVU NA PANJ

Izvor: Službena beleška

Ćandin uticaj posebno je porastao nakon objavljivanja fotografije na naslovnoj strani časopisa Svet od 5. 7. 1999. godine, sa naslovom „Ko je novi dečko Jelene Karleuše“. Nakon toga, u krugovima bliskim takozvanog miljakovačkom klanu priča se da ga je taj događaj stavio na ruski rulet, što je posebno aktuelizovano nakon Ražnatovićevog ubistva jer ga na određeni način dovode u vezu sa tim.

Nakon saznanja da se njegovo ime dovodi u vezu sa tim ubistvom, Davidović je postao veoma oprezan jer je proturena vest da je navodno on sledeća osoba za odstrel, zbog čega je preduzeo određene mere bezbednosti u zgradi u kojoj je stanovao.

IZJAVA KOJU JE PISAO U POLICIJI

Srpski telegraf ekskluzivno objavljuje izjavu koju je svojom rukom u policiji napisao Zoran Davidović Ćanda, a odnosi se na nerede koji su se događali ispred Savezne skupštine SR Jugoslavije, najverovatnije 1. juna 1993. godine (u izjavi stoji samo „1. jun ove godine“, ali su jedini neredi na taj datum bili 1993, kada su pristalice SPO protestovale ispred parlamenta). Tada je neko i pucao, a Ćanda pred inspektorima iznosi svoja saznanja o tom događaju i piše i potpisuje tu izjavu.

REPUBLIKA.RS

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh