Povežite se sa nama

Ova vlast neće otići bez nasilja, jer je u suštini mafijaška – od parlamenta su napravili štalu, dobro bi nam došao vojni puč

Politika

Ova vlast neće otići bez nasilja, jer je u suštini mafijaška – od parlamenta su napravili štalu, dobro bi nam došao vojni puč

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da bez sile ova vlast neće otići zato što je „mafijaška u svojoj suštini“.

On je naglasio za novi broj nedeljnika NIN da je mafija zarobila državu i da su građani u vlasti te mafije koja radi bukvalno šta hoće.

„Moje mišljenje je da će ovde sukoba svakako biti. Oni su zakonomerna posledica ponašanja vlasti. Čovek sedam godina vlada. Drži monologe iz večeri u veče, to su psihodrame, loša predstava. Ali problem je u nama. Šta mi radimo? Opozicija kaže nateraćemo ga na dijalog. Pa nećete! Mora da sazri vreme i onda će se stvari rešavati na drugačiji način“, rekao je Bakić.

„Jurićemo“, rekao je, „po ulicama tih nekoliko lupeža koji su opljačkali zemlju i zaluđivali narod“.

„Potrebno je samo da deo njihovih sadašnjih pristalica shvati i prizna da su oni takođe deo opljačkanog naroda. Kada se to desi, a jednom će se desiti, onda će biti jurnjave po ulicama“, rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, „petog oktobra 2000. godine bila su dva smrtna slučaja, ali nije bilo sukobljavanja medju građanima“.

„Neki su dobili grdne batine, probrani. I sada će biti probranih koji će dobiti grdne batine“, rekao je Bakić.

On je rekao da nijedna revolucija nije podrazumevala da sve bude lako i glatko.

„Imate portugalsku Revoluciju karanfila, kada  je vojska svrgla fašistički režim i uvela jednogodišnju diktaturu. Mislim da bi to i za Srbiju bilo preporučljivo. Tačno nakon godinu dana održani su potupno fer i slobodni izbori“, naveo je Bakić.

On je rekao da parlament ne postoji.

„Od parlamenta su napravili štalu. Imate jednog poslanika koji muče i drugog koji buruče, ostali se smeju. To je štala. Nisu to poslanici, to su štetočine“, rekao je Bakić za NIN.

beta.rs i nin.co.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Tagovi

Na Vrh