Povežite se sa nama

Operativac s ambicijom

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

Operativac s ambicijom

Piše: SANDRA PETRUŠIĆ

Upućeni tvrde da je Vesić bio spreman život da da za Đinđića i ostao je u stranci nakon njegovog ubistva, marginalizovan ali udomljen u upravne odbore. Pobegao je tek kada je shvatio da je DS definitivno izgubio vlast i da se moć i novac seli ka onima koji su slavili na dan Đinđićevog ubistva. I po svemu sudeći, pronašao je svoju prirodnu sredinu.

Taman kada je Vesić najavio izgradnju akva-parka u Bloku 45, priroda se postarala da ga dobije na teritoriji celog grada. Nema sumnje – zaslužio je. Kao osvedočeni ljubitelj vode i tvorac ideje o 54 fontane u gradu, ukazala mu se prilika da svoj genijalni biznis-plan, predstavljen još u martu ove godine, odmah sprovede u delo. Tada je objasnio: „Ideja je da po uzoru na Fontanu di Trevi u Rimu, koja godišnje ima čak nekoliko miliona evra dobiti od ubačenih novčića građana i turista, i buduća fontana na Cvetnom trgu dobije ovakvu dodatnu funkciju. Novac bi mogao da bude iskorišćen za izgradnju novih fontana.“ Pa ako samo iz jednog bazenčića iskaču milioni evra, šta tek može da ispliva iz čitavog potopljenog grada? Posebno kada se radi o tako sposobnom i modernom političaru koji, za razliku od onih žutih lopova koji žive u prošlosti, gleda samo u budućnost i koji „ima viziju kako Beograd treba da se razvija“.

Foto/N1

Pa da vidimo šta je isplivalo? „Isplivalo“ je 20 potopljenih obdaništa (sa kojima je grad inače u deficitu jer ljudi „sa vizijom“ prave šoping-molove a ne vrtiće), 60.000 domaćinstava bez struje i još neidentifikovani broj septičkih jama. Ali dovoljan da čak i čoveka poput Vesića primora da zakaže sastanak u Skupštini grada na kom se neće razgovarati o „letećim tanjirima za turiste“ već o planu da se sve nadležne službe uključe u rešavanje tog trivijalnog problema – kako da se posledice izlivanja fekalne kanalizacije brzo reše da ne bi došlo do zaraze.

Dakle, tom mudrom i promišljenom politikom (onom koja je sravnila Hercegovačku da bi nas spasla od pacova, akrepa i narkomana) i koju je Vesić promovisao rečima da se „Savamala ponovo rađa“ stiglo se do opasnosti od kolere u 21. veku. I to nakon odluke grada da tokom 2018. uloži 314 miliona dinara za održavanje kišne kanalizacije, koja nije očišćena čak ni između dva pljuska koja su paralisala grad. Ili jeste, ali na način kako to Vesić radi: podboči se, nadmeno pogleda automobile koji plutaju gradom, kratere na ulicama koje je koliko juče asfaltirao i sasvim iracionalno zaključi da iako u novijoj modernoj istoriji nikada nisu pale takve kiše, „grad je dokazao da dobro funkcioniše“. I postara se da se sa portala još jednog vernog tabloida – Kurira, brzo ukloni vest objavljena pod naslovom „Ovo nije Venecija, ovo je Vesićev Diznilend“, uz komentar da su Beograđani pobesneli jer od „zamenika ni traga ni glasa dok grad doživljava apokalipsu“.

nin.co.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Tagovi

Na Vrh