Povežite se sa nama

Novi skandal: Visoka medicinska škola u Ćupriji sponzorisala nastupe narodnih pevačica i starleta

Foto: Kurir.rs

Politika

Novi skandal: Visoka medicinska škola u Ćupriji sponzorisala nastupe narodnih pevačica i starleta

Prenosimo u celosti izjavu poslanika Demokratske stranke Balše Božovića.

Rukovodstvo Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, nakon otpuštanja osam profesorki koje su bile stručne za predmete koje su predavale i protivzakonitog zapošljavanja Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića, Ivana Bošnjaka i drugih funkcionera Srpske napredne stranke, ne prestaje da šokira javnost potezima koji ne narušavaju samo ugled ove škole, nego i visokog obrazovanja u Srbiji uopšte.

Na posteru logotip o sponzorstvu

Nakon što je niz funkcionera Srpske napredne stranke, kako je Republička prosvetna inspekcija utvrdila, protivzakonito u ovoj školi našao mesto na kom će da dobije petu ili šestu platu, zaposlenima u ovoj školi, bar onima koji iz nje još uvek nisu oterani, smanjene su plate zbog velikog broja zaposlenog kadra SNS-a. Istovremeno, škola je sponzorisala nekoliko, u najmanju ruku, čudnih događaja, poput nastupa narodne pevačice Tanje Savić i starlete Anđele Veštice u Ćupriji. Kao što se vidi sa reklamama za ove nastupe, logo škole nalazi se na počasnom mestu među sponzorima.

Na posteru logotip o sponzorstvu

Očigledno je da rukovodstvo ove škole smatra da je zaštita koju ima od Srpske napredne stranke dovoljna i u ovom slučaju i da, pored toga što odbija da sprovede nalog prosvetne inspekcije i raskine ugovore sa brojnim funkcionerima SNS, ni drugi državni organi ne smeju da se mešaju u rad ove visokoškolske ustanove. Ministar prosvete Mladen Šarčević je najodgovorniji za to što pored svih datih obećanja da će se zaštititi struka u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji nije urađeno ništa. Tokom mandata SNS-a ova škola se pretvorila u mesto za otimanje plata stručnim i pošenim profesorkama, sponzorisanje jeftine zabave protivno zakonu, a sve to na račun kvalitetnog obrazovanja budućih medicinskih radnika.

Nastavi da čitaš
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh