Povežite se sa nama

Nosiocu transparenta u Šapcu poreznici zatvorili radnju akvarijumskih ribica

Politika

Nosiocu transparenta u Šapcu poreznici zatvorili radnju akvarijumskih ribica

Piše: D. Eraković

Nakon prve protestne šetnje u Šapcu jednom od nosioca transparenta Milenku Marjanoviću stigli su poreznici. I to već treći put za pola godine, i zatvorili radnju za akvarijumske ribice i male životinje „Pirana“.

Navodno što su zatekli prodavačicu koja nije u radnom odnosu. Milenko Marjanović je predsednik Udruženja odgajivača akvarijumskih ribica i malih životinja, a u radnji su zatekli sekretara ovog Udruženja, njegovu suprugu Maju. Zvanično radnja je zapečaćena 22. januara do 21. aprila, i uzaludne su bile žalbe višim instancama u Valjevu.

– Rečeno mi je da je potrebno da zatečena radnica bude prijavljena za socijalno i penziono osiguranje, iako sam se i prethodno interesovao u Poreskoj službi da sve bude regulisano po zakonu. Rečeno mi je da je ovo specifična delatnost, a da je trebalo zvanično da se pismenim putem obratim Poreskoj službi kako bi dobio valjano uputstvo. Bio sam spreman da se to odmah razreši, da se moja supruga prijavi u radni odnos i da platim odgovarajuću kaznu. Međutim, poreznici su bili izričiti da se radnja zatvori, a ostavili su mi mogućnost da hranim ribice i male životinje. Čak su mi predlagali da se izvrši popis, što je nonsens jer bi onda trebalo svaku ribicu ili male papagaje, hrčke, uhvatiti i popisati.

Foto/danas.rs

Šteta je velika, a za ta tri meseca potrebno je da plaćam zakup, troškove struje koji su sedam hiljada dinara mesečno jer pumpe, filteri, grejači treba non stop da rade, a tu je i hrana. Ogorčen sam jer se na sitnima sve prelama, a pored prolaze vozovi bezakonja, ogromne sume koje državni organi ne evidentiraju, kaže Milenko Marjanović.

danas.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh