Povežite se sa nama

MNOGI SU SE ZAČUDILI, ALI… Ovo je pravi razlog Lolinog povratka u Partizan!

Foto/Dragan Kadić

Sport

MNOGI SU SE ZAČUDILI, ALI… Ovo je pravi razlog Lolinog povratka u Partizan!

Iako posao još nije gotov, s obzirom na prirodu letnjeg prelaznog roka, pitanje je dana kada će biti ozvaničen povratak ljubimca svih crno-belih navijača.

Piše/Aleksa Radosavljević

Milan Lola Smiljanić, defanzivni vezista, koji je već u dva navrata nastupao za Partizan, klub u kom je ponikao, trebalo bi i treći put da obuče voljeni dres otkriva ESPRESO.RS Posao i dalje nije ozvaničen, ali pitanje je dana kada će biti, s obzirom na ludu dinamiku letnjeg prelaznog roka i mnoge faktore koji na to utiču.

Iako je u oba navrata dok je nastupao u Humskoj dokazao da je vredan crno-belog dresa, što osvajanjem duple krune, što igranjem u oba evropska takmičenja (Liga šampiona, Liga Evrope, gde je bio jedan od najpouzdanijih fudbalera), mnogi navijači su se zapitali zbog čega se Partizanov stručni štab odlučio baš za njega kao zamenu za vernog ratnika Marka Jevtovića, koji je otišao u tursku Konju, klub koji je godinama pokušao da ga privoli u svoje redove.

FOTO: SAŠA PAVLIĆ KOKY

Razloga za (ponavljamo, posao i dalje nije skroz završen) povratak Smiljanića u Humsku ima mnogo:

Već je igrao pod trenerskom palicom Miroslava Đukića pre 12 godina, tako da poznaje metode srpskog stručnjaka „odgajanog“ u Španiji, koji mu je čak, iako nije imao ni punih 20 godina, dao kapitensku traku.

Veoma dobro poznaje red i hijerarhiju u svlačionici, stoga ima mnogo toga da prenese na mlađa pokolenja igrača koja tek dolaze.

Odlaskom Marka Jevtovića crno-beli su ostali na jednom pravom defanzivnom vezisti Saši Zdjelaru, pa bi iskusni Smiljanić bio fantastična zaleđina za Zlatnog Orlića, ali i opcija više u odbrani, jer bi crno-beli sa njima dvojicom u ulozi defanzivnih vezista mogli da imaju čvrst bedem kad nalete na neku jaču evropsku ekipu.

FOTO: DADO ĐILAS

Iako je već dugo u fudbalu, popularni Lola ima tek 31 godinu, nepune 32, pa se ne može nazvati igračem na zalasku karijere. Pre bi se mogao okarakterisati kao strašno iskusan fudbaler, koji pred sobom ima bar još dve, tri vrhunske sezone (naravno, uz dobar i naporan rad na treninzima).

Dakle, Smiljanić je na korak od povratka u Humsku, a šta o svemu tome misle Grobari?!

ESPRESO.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Sport

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh