Povežite se sa nama

MILIONI idu na RASVETU, a država puni „PUNU BEOGRADSKU“ kasu!

Društvo

MILIONI idu na RASVETU, a država puni „PUNU BEOGRADSKU“ kasu!

Foto/alo.rs/Rajko Ristić

MILIONI idu na RASVETU, a država puni „PUNU BEOGRADSKU“ kasu!

Posle novogodišnjeg tunela i lavirinta, Beograd je dobio i ogromnu novogodišnju kapiju na početku Knez Mihajlove ulice. Sve je to deo novogodišnjeg paketa vrednog skoro tri miliona evra. I nije mnogo, tvrde gradski čelnici, jer u budžetu ima i viška.

Zato, dok čekamo paljenje novogodišnje rasvete, čudi informacija da se pre nekoliko dana iz republičke kase u gradsku slilo 150 hiljada evra i to na ime smanjenih prihoda prestonice.

Ako su najveći novogodišnji ukrasi i najskuplji – na centar grada vlast je pošteno odrešila kesu. Jer, čim prođete kroz 3D svetleći tunel na Obilićevom vencu – nekoliko metara dalje možete se izgubiti u 3D svetlećem lavirintu. Ukoliko, pak, uspešno nađete izlaz iz njega – pravac Knez Mihajlova, jer vas tamo čeka 3D svetleća kapija, koja se zapravo sastoji od dve kapije i tunela između.

Na stubovima novogodišnje kapije nalaze se grbovi Grada Beograda i Republike Srbije, na vrhu kapije je kruna koja je, međutim, po svemu sudeći, postavljena naopako. Prema jednoj informaciji, tako je po projektu, prema drugoj koju smo dobili na terenu, majstori su prilikom montaže napravili grešku.

Foto/Mondo.rs/Stefan Stojanović

Pa umesto s prednje, krunu postavili s unutrašnje strane. No, nije im zameriti, jer na postavljanju rasvete rade još od letos. Toliko da su iz sna prenuli i Deda mraza iz Koka-koline reklame koji se u njoj pita koji je dan, a dobija odgovor na to: Deda Mraze, Beograd odavno okićen, a šta ti čekaš? „Beograd već okićen? Kad pre“, uplašio se u reklami Deda Mraz.

Ljutila se gradska vlast što pitamo je l rano za novogodišnju rasvetu, tvrdila Beograd je veliki. Ljutila što pitamo je l za ukrase mnogo tri miliona evra, tvrdila u budžetu preliva. Toliko da je budžet dva puta menjala, ne bi li višak novca bio utrošen.

Utoliko više čudi odluka Vlade da na sednici 2. novembra, iz budžetskih rezervi gradu Beogradu prebacuje 18 miliona dinara ili 150.000 evra. Razlog: smanjeni obim prihoda budžeta grada. Iako zamenik gradonačelnik tvrdi da gradske finansije nikada nisu bile stabilnije. Zato sa Pinka Goran Vesić poručuje da je taj novac bio potreban da se isplate dugovi koje Grad ima prema roditeljima beba, koji su, dodaje, u vreme Dragana Đilasa duplo skuplje plaćali vrtiće.

„Normalno je da Vlada Srbije pomaže Beogradu. Skandalozno je što oni koji postavljaju pitanje državne pomoći Beogradu u stvari ne žele da Vlada Srbije pomaže Beograđanima“, rekao je Vesić.

Da Vlada pomaže i to obilato, saznaju novinari Insajdera. Samo od početka godine, opet zbog smanjenih prihoda u budžetu – država je gradu pomogla sa četiri miliona evra. Nešto manje Grad je ove godine uložio u rasvetu.

rs.n1info.com

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Društvo

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh