Povežite se sa nama

MA, KAKVA VULINOVA TETKA, MAJKA MAJE GOJKOVIĆ JE POBEDILA! 3 stana, 4 kuće, zgrade, voćnjaci, vinogradi…

U Fokusu

MA, KAKVA VULINOVA TETKA, MAJKA MAJE GOJKOVIĆ JE POBEDILA! 3 stana, 4 kuće, zgrade, voćnjaci, vinogradi…

Gojkovići poseduju pet stanova u centru Novog Sada vrednih oko pola miliona evra, a tu su još tri stana u istom gradu.

Maja Gojković je jedna od onih političarki koja ima „veštine“ da preživi sve političke brodolome i opet ostane u politici. E, sad, u kojoj stranci više nije ni bitno, jer posle mlade radikalke „prošla je sito i rešeto.“ Da je Maja sve ove godine pažljivo brinula da obezbedi sebe i članove svoje porodice, najbolje pokazuje imovinska karta porodice Gojković.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je imovinu predsednice Narodne skupštine Srbije. 

Gojkovići poseduju pet stanova u centru Novog Sada vrednih oko pola miliona evra, a u njihovom posedu bila su još tri stana u istom gradu. Vlasnici su i dve kuće i drugih nekretnina.

Interesantno je to da majka Maje Gojković poseduje više nekretnina od ćerke. Naime, na ime Slavke Gojković vodi se tri stana u Novom Sadu, četiri kuće od kojih tri nisu legalizovane. Takođe, Slavka Gojković poseduje i garažu, tri pomoćna objekta od kojih jedan nije legalizovan, zemljište, njive, vinograde, voćnjake, šumu i dve zgrade od kojih jedna nije legalizovana.

https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp5/profil.php?disp_id=62

https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp5/profil.php?disp_id=62FOTO: PRINTSCREEN / KRIK

Dakle, Slavka Gojković u svom posedu što se tiče kuća i zgrada, ima 746 metara kvadratnih.

Maja Gojković u Beogradu koristi stan koji iznajmljuje za oko 300 evra mesečno koje dobija iz budžeta, pokazuju podaci u ugovoru čiju kopiju poseduje KRIK. Stan iznajmljuje od Aleksandra Stanovića, direktora preduzeća „Energoprojekt Niskogradnja“ i bivšeg člana Nadzornog odbora firme „Inter-kop“ iz Šapca.

FOTO: PRINTSCREEN / KRIK

Maja Gojković je odbila da za KRIK govori o svojoj imovini.

Rođena je 1963. godine u Novom Sadu. Završila je Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, a pravosudni ispit položila 1989. godine. Advokatica je od 24. godine, a ćerka je čuvenog novosadskog advokata Mite Gojkovića.

Od 2004. do 2008. godine bila je gradonačelnica Novog Sada kao prva žena na ovoj poziciji u istoriji Novog Sada. Na taj trenutak je, kaže, najponosnija.

Bila je odbornica u Skupštini grada Novog Sada u periodu 2008-2012, a narodna poslanica u parlamentima Jugoslavije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore od 1992. godine. U jednom od ovih mandata bila je potpredsednica Veća građana. Učestvovala je u radu Interparlamentarne unije.

U jednom od mandata bila je i poslanica u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Na prvim parlamentarnim izborima bila je članica Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, a ta stranka se potom utopila u Srpsku radikalnu stranku. Odvajanje Maje Gojković od vrha SRS-a počelo je još 2004. godine kada je, kao kandidatkinja radikala, izabrana za gradonačelnicu Novog Sada, da bi u martu 2008. godine novosadski odbor SRS-a saopštio da Maja Gojković više nije članica stranke.

Nakon raskola u SRS-u i odvajanja njenih bivših stranačkih kolega Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića u Srpsku naprednu stranku, spekulisalo se da će im se i ona pridružiti. Njen odgovor na to bio je osnivanje nove stranke-Narodne partije. Navela je da je Vučić lično pozvao da priđe naprednjacima, ali da je njena Grupa građana “Maja Gojković” procenila da bi bolje rešenje bilo formiranje nove partije. Tako je fomrirana Narodna partija, koja je sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) i Novom Srbijom (NS) krajem 2008. potpisala deklaraciju o zajedničkom političkom delovanju.

FOTO: NEMANJA PANČIĆ

Na Skupštini Narodne partije koja je održana 14. novembra 2009. godine u Novom Sadu, izabrana je zvanično za predsednicu Narodne partije.

Iz Unije regiona Srbije Mlađana Dinkića, kojoj je Narodna partija prišla, najavila je „veliki povratak u srpsku politiku“. Na izborima maja 2012. nastupila je na listi URS, ali je već u junu njena partija isključena iz članstva, jer je pregovarala sa DS o formiranju Vlade Srbije bez znanja ostalih članica URS. I pored toga, podržala je Vladu Srbije koju su formirali SNS-SPS-URS.

Iako je početkom decembra 2012. godine obavestila javnost da Narodna partija, čiji je ona osnivač i predsednica, kolektivno pristupa SNS, to se nije dogodilo. Naime, Maja Gojković je postala članica Predsedništva SNS, ali je NP koja je u Skupštinu ušla na listi URS nastavila da prima sredstava iz budžeta.

Za predsednicu Narodne Skupštine izabrana je 23. aprila 2014. godine. Na tu fukciju ponovo je izabrana 6. juna 2016. godine. Predsednica je i skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

ESPRESO.RS i KRIK.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh