Povežite se sa nama

Lopovima ništa nije sveto: Mrtvom Šabanu iz auta ukrali 15.000 evra!

Foto/srpski telegraf/V.Lukić

Vesti

Lopovima ništa nije sveto: Mrtvom Šabanu iz auta ukrali 15.000 evra!

Nakon teške saobraćajne nesreće na auto-putu u Nemačkoj, ukradena je torbica Šabana Šaulića u kojoj je bila celokupna zarada sa nastupa u klubu „Farinda“ u Bilefeldu, gde je pevao veče pre tragedije.

Novac je nestao najverovatnije iz smrskanog automobila, ali nije isključeno ni da ga je Šaulić, koji je bio svestan posle udesa, izneo iz kola i da ga je neko uzeo posle toga.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, u prvim trenucima nakon nesreće niko nije obraćao pažnju na lične stvari putnika u kolima i to je neko iskoristio da ukrade torbicu. Koliko je novca u njoj bilo, može samo da se pretpostavlja, ali suma svakako nije mala jer je Šaulić bio jedan od najtraženijih i najplaćenijih pevača među našim ljudima u Nemačkoj.

– Pevač je uvek sa sobom nosio novac kada se vraćao s nastupa. Klub je u subotu uveče, kada su pevali Šaulić i mlada pevačica Tea Tairović, bio dupke pun. Bukvalno nije imala ni igla gde da padne. I uvek je bilo tako kada je nastupao u Nemačkoj, pa gazde diskoteka nisu žalile novac da ga dovedu – navodi sagovornik našeg lista iz Nemačke, koji je učestvovao u organizaciji Šabanovog dolaska u Bilefeld.

POKRADEN I MIRSAD

Kako kaže, Šaulićevu torbicu u kojoj je, koliko on zna, bio samo novac, pošto je dokumenta nosio odvojeno, posle nesreće niko nije video.

– Postoji neka minimalna verovatnoća da je stvari sklonio neko iz ekipe hitne pomoći, vatrogasaca ili policije, međutim, u to je teško poverovati jer je od nesreće prošlo nekoliko dana, a od tih stvari nema traga.

U Nemačku su odmah nakon saznanja o tragediji otputovali Šaulićevi sin i ćerka Mihajlo i Sanela, zajedno sa zetom Zoranom Mirkovićem. Torbicu im niko nije ni pomenuo kada su došli da identifikuju telo, tako da je gotovo izvesno da je ukradena.

U prilog ovoj tvrdnji ide i ono što je juče za Srpski telegraf izjavio sin preminulog klavijaturiste Mirsada Kerića, koji je vozio kola i takođe je podlegao povredama nakon nesreće.

– Nismo dobili ništa od tatinih ličnih stvari. Niko nam ništa ne govori, ne pominju da su bilo šta našli kod njega – navodi Denis Kerić i dodaje da porodica još nije odlučila kada će Mirsad biti sahranjen, ali da će to biti u Ofenbahu.

Neutešna/Gordana Šaulić

KUM NA PREGLEDIMA

Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, koji je jedini od trojice saputnika u seat ibici preživeo nesreću i oporavlja se u bolnici u Nemačkoj, rekao nam je da je po ceo dan na ispitivanjima i kontrolama.

– Povređen sam bukvalno od glave do pete, trenutno ništa ne mogu da pričam – poručio je Stojadinović, koji je u trenutku udesa bio na zadnjem sedištu.

Šabanova ćerka Ilda juče se nije javljala na pozive našeg lista.

Porodica Šaulić: Hvala Vučiću, Dačiću…

Porodica Šaulić uputila je javno saopštenje u kojem se zahvaljuje predsedniku Srbije i državi na pomoći.

– Želimo da se u ovim teškim trenucima zahvalimo na bezrezervnoj podršci i pomoći predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, generalnom konzulu u Diseldorfu Branislavi Perin, predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsedništvu i Vladi Srbije, svom osoblju konzulata u Diseldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške – navodi se u saopštenju porodice Šaulić.

Foto/Tanjug

Vulin: Pre neki dan smo zajedno zaključali kafanu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisetio se druženja sa pevačkom legendom i otkrio da su se upoznali davno, na snimanju jedne emisije.

– Kako je emisija odmicala, sve više smo se smejali i slagali. U to vreme sam bio u dubokoj vanparlamentarnoj opoziciji, a on je pred kamerama rekao: „Ti si pametan i uporan, uspećeš ti, samo neka sačekaju“ – prisetio se Vulin.

Ministar je otkrio da je Šaulića poslednji put video nekoliko dana pre tragedije.

Foto / Facebook / Mirsad Kerić

– Imali smo običaj da sakupimo najbliže prijatelje, muziku, pevače po njegovom izboru, zaključamo kafanu i celu noć se družimo uz pesmu. Nekoliko dana pre tragedije, poslednji put smo tako zaključali kafanu i radovali se – kazao je Vulin i dodao da najviše voli Šabanovu pesmu „Dođi da ostarimo zajedno“.

republika.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh