Povežite se sa nama

intervju.rs

LAZAREVIĆ: NATO NA USKRS 1999. KRENUO U KOPNENU OFANZIVU NA SRBIJU: Dobili su po prstima i više im to nije palo na pamet!

Vesti

LAZAREVIĆ: NATO NA USKRS 1999. KRENUO U KOPNENU OFANZIVU NA SRBIJU: Dobili su po prstima i više im to nije palo na pamet!

General u penziji Vladimir Lazarević, tvrdi da su snage Alijanse 9. aprila te godine pokušale kopnenu invaziju.

General u penziji Vladimir Lazarević, koji je u vreme agresije NATO na Srbiju 1999. godine bio na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, tvrdi da su snage Alijanse 9. aprila te godine pokušale kopnenu invaziju, ali da je njihov nalet zaustavljen nakon višečasovne borbe

 Lazarević je za „Politiku“ govorio o periodu skoro tromesečnog bombardovanja naše zemlje i o dešavanjima na borbenoj liniji u centralnom delu Kosova i Metohije.

 

foto: AP / Darko Vojinović

– Moram da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO, osim svakodnevnih vazdušnih napada i bombardovanja teritorije Kosova i Metohije, 9. aprila 1999. godine, mislim da je to bilo na Uskrs, pokušali i kopnenu invaziju na našu zemlju – rekao je Lazarević.
– Odbranili smo se i zaustavili napade nakon višečasovne borbe. Hrabro i viteški suprotstavili smo se brojčano jačem neprijatelju na pojasu od petnaestak kilometara duž srpsko-albanske granice. Odbili smo sve njihove napade i nasrtaje – rekao je general i dodao da nikada posle toga pripadnici NATO-a nisu pokušali da „ponovo krenu kopnenim putem na nas“.

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh