Povežite se sa nama

Katastrofalna GREŠKA naših APOTEKARA? U kutiji INSULINA Snežana pronašla KAPI ZA OČI! Na putu ste, mislite imate insulin za dete, a nemate!

U Fokusu

Katastrofalna GREŠKA naših APOTEKARA? U kutiji INSULINA Snežana pronašla KAPI ZA OČI! Na putu ste, mislite imate insulin za dete, a nemate!

Zahvaljujući odgovornoj majci, zbog greške naših apotekara, Snežana je svom detetu sa dijabetesom spasila život!

Naime, ona je u jednoj od apoteka u Beogradu kupila NovoRapid (Novo Nordisk) rastvor za insulinsku pumpu (aparat koji zamenjuje funkciju pankreasa kod dijabetičara ), a u kutiji zatekla kapi za oči (Gentokulin) druge farmaceutske industrije (Hemofarm). Da su kojim slučajem kapi za oči ubrizgane u pumpu usred hiperglikemije dete bi upalo u takozvanu “šećernu komu“.

-Šta je na mom umu?!
Da uzmem pasoš i sa svojim detetom kupim avionsku kartu u jednom pravcu.
Krenula sam detetu da promenim set za insulinsku pumpu, otvorim kutiju insulina „Novo Rapid “ i zateknem sledeće – ogorčena je majka.

-Ovo što se nama dogodilo je potpuni šok od koga ni dete ni ja ne možemo da dođemo sebi! Krenete da menjate set za pumpicu, i zateknete ovako nešto , sva sreća što smo pismeni. Celu noć nisam oka sklopila razmišljajući šta je sve moglo da se dogodi!

Na putu ste, mislite imate insulin za dete, a nemate. Kupljen je gotovinski u nekoj od apoteka u Makedonskoj ili u Njegoševoj pre mesec dana zbog puta na duže. Nisam kupila lično ja, nemam račun, inače bi bilo svašta.

Nažalost, sada mogu da vas obavestim da pazite kad preuzimate lek u apoteci. Pred farmaceutom proverite šta ste dobili – rekla je majka Snežana.

INTERVJU.RS

 

Nastavi da čitaš
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u U Fokusu

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh