Povežite se sa nama

intervju.rs

Kancerogena SNS dobila “metastaze“, a Srpska stranka Zavetnici mu dođe kao hemoterapija

Politika

Kancerogena SNS dobila “metastaze“, a Srpska stranka Zavetnici mu dođe kao hemoterapija

Srpska napredna stranka  je “teško obolela“, zahvatio ju je kancer i to sa teškim metastazama. Jedini spas je hemoterapija i nova buduća “Srpska stranka Zavetnici“. 

Milica Đurđević Stamenkovski: potpredsednica i jedan od osnivača Zavetnika

Oni se više ne kriju, iako su odavno provaljeni, evroskeptici i veliki rusofili postaju desna ruka Aleksandra Vučića.

Da li su se srpski naprednjaci uplašili ujedinjene opozicije, pa ne želeći ništa da prepuste slučaju, odlučili su da formiraju “čerku“ stranku, bivše radikale “Zavetnike“?

Ova desničarska opcija postaće legalno registrovana stranka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave nakon osnivačke skupštine. Naprednjaci na izborima uvek nađu nekog ko će da smeta i odvlači glasove opozicionim strankama. U proteklim izbornim borbama “Zavetnici“ nisu nikada osvojili više od 1% glasova. Još od tada se sumnjalo da “rade“ za Vučića. Ovim potezom, novom strankom, samo su potvrdili ko stoji iza njih.

Milica Đurđević Stamenkovski gotovo je sigurna da će vrlo lako doći do brojke od deset hiljada potpisa. Već su isplanirani timovi savetnika naprednjaka oko osnivanja nove političke opcije. Svesni su toga da ništa neće uraditi na izborima, članstvo im se osipa, a jednostavno će sadašnjem režimu biti itekako od koristi, nerviraće opoziciju, blebetati o Kosovu, juriti na ulicama aktivistkinje ‘‘Žene u crnom“.

Jedinu veliku podršku ljudi Zavetnici su dobili dok su organizovali veliki anti-nato protest na Trgu republike u Beogradu. Ponudili su građanima da podršku skupu daju i preko svog oficijalnog sajta, tako što bi popunili pristupnicu. Lakoverni građani nisu ni bili svesni da su na taj način pristupili organizaciji. Jako obmanjujuće, želeći da tako uvećaju svoje članstvo.

Građane zanima ko će finansirati ovaj patriotski cirkus? Svaki potpis kod notara koštaće Srbiju, Zavetnicima prema nekim procenama trebaće samo za potpise oko 40 000 evra. Ko će to da plati Milice i Stefane, ko?

intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh