Povežite se sa nama

JUTKA i u Vranju: Seksualno uznemiravanje u HITNOJ POMOĆI!

Foto/infovranjske.rs

Vesti

JUTKA i u Vranju: Seksualno uznemiravanje u HITNOJ POMOĆI!

Narodna stranka otvorila je novu aferu u Vranju, i svojim saopštenjem od četvrtka zatražila od nadležnih organa da hitno pokrenu postupak i utvrde odgovornost načelnika službe Hitne pomoći u Vranju i člana SNS-a Slađana Stojanovića, koga medicinska sestra Danijela Cvetković i njene koleginice optužuju za višegodišnje seksualno uznemiravanje i mobing otkriva portal infovranjske.rs

– Posle Jutke iz Brusa, pojavio se novi Jutka u Vranju. Koliko još Jutki širom Srbije pod zaštitom vladajuće stranke maltretira žene? Oni su prava slika primitivizma i nasilja koje SNS sprovodi nad građanima Srbije. Naprednjačkoj bahatosti se konačno mora stati na put – navodi se u saopštenju.

Foto/infovranjske.rs

Prema tvrdnjama iznetim u saopštenju, načelnik Hitne službe je 8. oktobra, u vidno alkoholisanom stanju, nasrnuo na svog kolegu lekara, koji je pokušao da odbrani Danijelu Cvetković i druge medicinske sestre, i potom je reagovala policija i sačinila zapisnik.

– Umesto da bude utvrđena njegova odgovornost, Danijela Cvetković je sutradan obaveštena da će na 45 dana biti premeštena u Dečji dispanzer u Vranju – kaže se u saopštenju.

Cvetkovića je inače samohrana majka sa 23 godine radnog staža i nema nijednu prijavu niti primedbu pacijenata na račun svog rada.

– Pozivamo nadležne organe da utvrde da li joj je načelnik HMP od 2014. godine slao poruke sa vulgarnim pozivima na seksualne odnose, a nakon što je uz podršku SNS-a u junu postavljen za načelnika Hitne pomoći u Vranju, te da li je počeo da je mobinguje na radnom mestu, dok se njoj i njenim koleginicama preti da će dobiti otkaze ako ne budu poslušne – navela je ta stranka.

Info Vranjske uključene su u čitav slučaj i uskoro će opširno izveštavati o tome, a direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić imala je svoj stav o čitavom slučaju.

– Ništa se nije dogodilo sa sestrom Danijelom, zdravstveni radnici su negde višak, negde manjak, pa direktor ZC može da ih premešta zbog potreba službe. Tako je sestra Danijela, inače pedijaterska sestra, prebačena iz Službe hitne pomoći u Školski dispanzer gde i treba da radi – rekla je Antićeva.

Na pitanje da li je to jedini razlog za izenadni premeštaj, Antićeva je ne trepnuvši odgovorila da je jedini, jer se ona „ne bav ličnim odnosima“, a nije komentarisala ni opasku o policiji u Službi hitne pomoći.

Izvor/infovranjske.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh