Povežite se sa nama

Jeremić: SzS sutra blokira sve ulaze u RTS

Foto / Zdravko Stoilković

Politika

Jeremić: SzS sutra blokira sve ulaze u RTS

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić najavio je da će SzS, njegovi aktivisti i gradjani sutra u periodu od 12 do 20 časova blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a u Takovskoj ulici.

„Pošto RTS blokira istinu i ona ne može da udje u tu ustanovu, članovi SzS-a, gradjani i aktivisti blokiraće zgradu RTS-a“, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da će to biti mirna blokada, da neće biti nasilja ni napetosti, kao i da će biti spremni i na prisustvo batinaša.

„To će biti blokada upozorenja u nadi da će novinari te medijske kuće početi profesionalno da se bave svojim poslom“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

Foto / Zdravko Stoilković

Rekao je da RTS nije pokazao zainteresovanost ni za jedan razgovor sa uzbunjivačem Aleksandrom Obradovićem koji bi imao šta da kaže.

„RTS nije pokazao zainteresovanost ni za razgovor sa Marijom Lukić, ni sa novinarom Milanom Jovanovićem kojem je spaljena kuća, kao ni sa radnicama pošte“, rekao je Jeremić.

On je rekao da MUP nije dao dozvolu za skup, iako ga je SzS uredno prijavio i da je rečeno da skup „nije uredno predložen jer mora da bude prijavljen pet dana unapred“.

„Pitamo se da li su spontani skupovi protiv opozicije u Nišu, Leskovcu bili uredno prijavljeni“, rekao je Jeremić.

On je pozvao sve gradjane koji žele da pruže podršku da dodju u tom periodu ispred RTS-a.

Izvor / beta.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh