Povežite se sa nama

Janković: Svaki tender SNS-a zakićen je jednom jelkom

Politika

Janković: Svaki tender SNS-a zakićen je jednom jelkom

Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Janković: Svaki tender SNS-a zakićen je jednom jelkom

Da bi Srbija ustala, ovaj režim mora da padne – poručio je lider PSG Saša Janković na konferenciji za štampu, koja je simbolično održana ispred jelke u Knez Mihailovoj ulici, koja će po svemu sudeći biti upamćena kao poslednja afera gradske vlasti u 2017. godini.

Piše: M. D. Miljković

Aktivisti SNS su pre početka obraćanja Jankovića na postolje jelke lepili poruke podrške, te oduševljenosti istom, da bi, kada je predsednik PSG počeo obraćanje novinarima, krenuli da glasno dobacuju „lopove“, „šta ti smeta jelka“ i „ti i tvoja ekipa ste uništili Srbiju“. Pogrdnim povicima pridružio se i Deda Mraz, koga je gradska vlast uposlila da se ispred velike svetleće kapije u obliku poklona fotografiše sa decom, uzvikivavši „pazite, ima pištolj“.

Na početku svog izlaganja Janković je istakao da su građani Srbije u odlazećoj godini doživeli da je zemlja vraćena na pravac devedesetih, te da je režim Aleksandra Vučića u ovoj godini pokazao svoje pravo lice, koje se ogleda u krađi. Prema njegovom mišljenju, jelka ispred koje je govorio je najbolji primer te krađe, dodavši da je svaki tender i posao koji zaključi SNS zakićen jednom jelkom.

Foto: Vesna Lalić

– Međutim, ono što u 2017. godini predstavlja jednu vrstu novog optimizma jeste osnivanje dve nove političke organizacije, a to je Pokret slobodnih građana i Narodne stranke. Smatram da opozicija ne treba da se bavi međusobnim nadmetanjem, već smenom ove štetočinske vlasti. Mi smo zbog toga što nam je jedini cilj bolja Srbija, uspostavili stratešku saradnju sa Narodnom strankom – kazao je Janković.

 On je svestan da politički identitet PSG i Narodne nije isti, ali da zato svaki građanin u jednom od ta dva može da se pronađe, u zavisnosti da li je za liberalniju ili tradicionalniju državu. Govorivši o podršci kandidaturi Dragana Đilasa, Janković je naveo da mu je ona pružena zbog njegove odlučnosti, znanja, rezultata i demokratskih vrednosti koje bivši gradonačelnik Beograda poseduje.

Zajedno na kraju puta

Saša Janković je izjavio da dogovor Demokratske stranke i Nove stranke o zajedničkom kandidatu na izborima za Skupštinu grada Beograda ne vidi kao umanjivanje bilo čije izborne šanse. On je kazao da veruje da će se svi zajedno naći „na kraju puta“ – u „oslobođenom Beogradu i oslobođenoj Srbiji“.

Izvor: danas.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh