Povežite se sa nama

intervju.rs

Izgubio posao jer nije hteo da pređe u SNS

Vesti

Izgubio posao jer nije hteo da pređe u SNS

Izgubio posao jer nije hteo da pređe u SNS

Goran Petrović iz Trstenika ucenjivan da se učlani u naprednjake, direktor preduzeća negira.

Goran Petrović, odbornik Narodne stranke iz Trstenika, dobio je otkaz u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta, jer je odbio da pređe u tabor SNS-a i postane odbornik vladajuće većine u Trsteniku.

Piše: K. Živanović

Posle nekoliko meseci pretnji i ucena, Petroviću je prekjuče uručeno rešenje o otkazu, uz obrazloženje da je tehnološku višak, iako u preduzeću nije pravljena sistematizacija rada.

– Direktor me je prošle godine pozvao na razgovor i „posavetovao“ da idem kod predsednika opštine, kako bih promenio odborničke boje, odnosno prešao u SNS. To sam odbio i nakon toga su me prebacivali na niža radna mesta da bi sve rezultiralo otkazom koji mi je bez najave i objašnjenja prekjuče uručen – kaže Petrović za Danas.

Političku situaciju u Trsteniku, a i u Srbiji uopšte, vidi kao „rat do istrebljenja“.

– Ako ne mislite kao SNS, ako ne radite ono što vam oni kažu, uništiće vas. Oni su kao Gestapo, ali odbijam da se povinujem njihovim pravilima i ucenama – kaže naš sagovornik, koji je ostao bez posla posle više od decenije rada u trsteničkom javnom preduzeću, gde je bio na jednoj od rukovodećih pozicija.

Sa druge strane, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Zoran Radosavljević negira za Danas da je Petrović dobio otkaz jer nije želeo da pređe u SNS, niti da je on lobirao za njegov prelazak.

– Goran Petrović je godinama unazad bio šef sektora za mehanizaciju. U decembru prošle godine, usled reorganizacije preduzeća, ta mehanizacija je data drugom preduzeću na dalje korišćenje. Internim konkursom, radnici koji su radili na mehanizaciji su prešli u to drugo preduzeće. Nije postojala potreba da zajedno sa njima pređe i Petrović. On je potom raspoređen na mesto koordinatora naplate u parking servisu – priča Radosavljević.

On dodaje da je parking servis godinama poslovao sa gubitkom, te je bilo neophodno izvršiti i njegovu reorganizaciju. Kako bi se smanjili gubici, ukinuta su neka radna mesta, među kojima je i ono na kojem je bio angažovan Petrović.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke u Trsteniku, potvrđuje za Danas da je Goran Petrović više meseci bio ucenjivan da pređe u SNS od strane direktora Radosavljevića. On nije želeo da pristane na ucene i na kraju je dobio otkaz. List Danas je već pisao o tome da Petrovića ucenjuju kao odbornika, ali je Radosavljević to demantovao.

 

– Ispostavilo se, ipak, da je vaše pisanje tačno. To je, nažalost, način borbe članova i funkcionera SNS-a sa političkim neistomišljenicima. Oni ne prezaju čak ni od hapšenja. Tako je u „spektakularnoj“ policijskoj akciji pre nekoliko dana uhapšena Julija Jovanović bez ikakvog osnova, što je bila udarna vest na TV Trstenik i ostalim glasilima u opštini. Međutim, juče je puštena, jer nije bilo osnova za njeno zadržavanje, a to nijedan lokalni medij nije objavio – kaže Aleksić.

On dodaje da je Juliji takođe prećeno otkazom u istom JP, ukoliko ne pređe u tabor SNS-a.

– Preti se ne samo zaposlenima u javnom sektoru, već i onima u privatnim preduzećima. Ukoliko njihovi radnici ne budu sigurni glasači, SNS da će im poslati inspekcije. LJudi koji trže privatne firme su primorani da teraju svoje radnike da glasaju za naprednjake – ističe Aleksić.

U javnom sektoru su, dodaje, pretnje još brutalnije, od gubitka posla do hapšenja.

– Uterujući strah, igrajući se ljudskim životima i sudbinama, SNS pokušava da napravi rezultat koji im je potreban. Zloupotrebljavaju institucije sistema koje su prethodno potpuno razorili. To nije slučaj samo u Trsteniku, to se događa u celoj Srbiji – naglašava naš sagovornik.

Kaže da je aktivnost naprednjaka kontinuirana, bez obzira na izbore, jer žele da iskorene sve opozicione stranke iz lokalnih samouprava. Kada su izbori u blizini, aktivnosti su još intenzivniji .

– Pod kapom projekta „Pomozimo komšiji“ naprednjaci u Trsteniku idu od vrata do vrata sa unapred odštampanim biračkim spiskovima. Traže siguran glas za Vučića, upisuju imena i prezimena, JMBG i brojeve telefona, a istovremeno prave i bazu podataka na osnovu koje će desetak dana pred izbore podeliti humanitarne pakete. Jasno je da naprednjaci gađaju najpre siromašno biračko telo kome 1000 dinara mnogo znači, a još više im znače paketi sa uljem, šećerom, brašnom, kafom… Ima i slučajeva da nižem socijalnom sloju dele i drva za ogrev u zamenu za glas Vučiću – deo je predizbornih aktivnosti naprednjaka na lokalu, o kojima je Aleksić pričao u više navrata.

Nisam lobirao

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Zoran Radosavljević kaže za Danas da nema veze sa naprednjacima, jer je bio član „neke druge stranke, potom grupe građana…“, te nema razloga da lobira za SNS.

Izvor: danas.rs

1 Komentar

1 Komentar

  1. LJubiša

    23. novembra 2017. u 18:48

    Ovaj čovek govori istinu u Sremu su tako popisali 6 glasova i dodelili pomoć od 10 hiljada dinara.Kada je bilo glasanje komšinica se razbolela i oni su znali da nije bila na glasanju u 18 časova su nazvali i pitali zašto nije bila .Pošto nije mogla da izađe jer je bolesna poslali su auto i dovezli je do biračkog mesta. i vratili.Ovakvo nešto nikada nije bilo i ova vlast će ostati upamćena a verujem da će ta imena biti lustrirana i odbačena kao jedan naj običniji OLOŠ 1

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh