Povežite se sa nama

Irena, slikanje glasačkog listića na izborima nije trend nego ozbiljan prekršaj!(VIDEO)

Foto: Alo.rs

Politika

Irena, slikanje glasačkog listića na izborima nije trend nego ozbiljan prekršaj!(VIDEO)

Kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ Irena Vujović,  prekršila je tajnost glasanja na biračkom mestu 33 u opštini Savski venac, tako što je uprkos zabrani fotografisanja na biračkim mestima  mobilnim telefonom uslikala glasački listić i svoju ličnu kartu. 

Svim svojim stranačkim kolegama i pratiocima na Instagramu pohvalila se fotografijom, ne znajući da je time prekršila tajnost glasanja na izborima. Ne znamo zašto se odlučila na ovaj potez, da li je u pitanju promocija stranke ili “ljubav“ prema Aleksandru Vučiću.

Šta je zabranjeno na biračkom mestu

– Zabranjeno je zadržavanje na biračkom mestu svih lica koja nemaju prava i dužnosti u vezi sa sprovođenjem izbora
– Na biračkom mestu zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacija, kao i fotoaparata i kamera.
– Na biračkom mestu je zabranjeno da se, van službene evidencije u izvodima iz biračkog spiska, prave spiskovi birača koji su izašli na glasanje (upisivanjem imena ili rednog broja iz izvoda iz biračkog spiska birača koji su izašli ili nisu izašli na glasanje).
– Izuzetno, dozvoljeno je da članovi biračkog odbora koji su zaduženi da rukuju izvodima iz biračkog spiska, upisivanjem crtica na posebnom listu hartije, vode evidenciju o izlaznosti birača i da podatke o izlaznosti saopštavaju svim članovima biračkog odbora
– Ako se na biračkom mestu naruši red, birački odbor može da prekine glasanje dok se red ne uspostavi. Razlozi za prekid glasanja i trajanje prekida glasanja unose se u zapisnik o radu biračkog odbora
– Ako je prekid glasanja trajao duže od jednog časa, glasanje se produžava za onoliko vremena koliko je prekid trajao.

INTERVJU.RS

 

2 Komentara

2 Comments

 1. Sale

  6. marta 2018. u 07:46

  Koji olos! 😠

  • Zoran

   6. marta 2018. u 18:37

   A šta ćemo sa skotom,namerno malim slovom,američkim ambadadorom koji je bio na glasačkom mestu?I nikom ništa.Kako glasi prva stavka ovog teksta šta se ne sme na biračkom mestu?

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh