Povežite se sa nama

IMA PLATU 98.000 DINARA, A IMOVINA MU SE PROCENJUJE NA VIŠE OD POLA MILIONA EVRA: Kako je gradonačelnik Leskovca uspeo sve ovo da stvori?

FOTO/ FONET

Vesti

IMA PLATU 98.000 DINARA, A IMOVINA MU SE PROCENJUJE NA VIŠE OD POLA MILIONA EVRA: Kako je gradonačelnik Leskovca uspeo sve ovo da stvori?

Cvetanović je u javnosti poznat po mnogobrojnim gafovima.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, jedan je od najdugovečnijih gradonačelnika u Srbiji. Prvi put je na ovo mesto izabran 2008. godine kada je bio član Srpske radikalne stranke, i ovu funkciju je obavljao do 2009. a onda je na istu funkciju izabran 2012. godine, gde je do danas.

Cvetanović je u javnosti poznat po mnogobrojnim gafovima, od vređanja Ivane Dulić – Marković po nacionalnoj osnovi, za šta je osuđen na novčanu kaznu od 80.000 dinara, do milionskih troškova za putovanja po inostranstvu, udaranju kolege, zapošljavanju lokalnih lepotica…Međutim, uprkos svim gafovima, on je izabran i treći put za gradonačelnika Leskovca.

Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je platu od 98.000 dinara, a prema istraživanju koje je radio Krik, imovina mu se procenjuje na više od pola miliona evra, odnosno 547.000 evra.

FOTO: PRINTSCREEN/ACAS

Kada je 2012. Agenciji prijavio svoju imovinu, sve nekretnine, njive i vinograd bili su nasleđeni, ali, 2015. godine je dodao i kuću od 143.85 metara kvadratnih i građevinsko zemljište od 481 kvadrat, kuću je navodno dobio na poklon, a zemljište je kupio. Uvećao je imovinu i 2017. godine, kada je dodao još jedno zemljište od 924 metra kvadratna, a onda i 2018. godine je prijavio i neke „izgradnje“, boksa za pse, pomoćnog objekta, dve nadstrešnice i pečenjare.

Prema istraživanju koje je sproveo Krik, Cvetanović je vlasnik kuće u podnožju brda Hisar u Leskovcu, u kojoj živi. U katastru je upisano da je osnova kuće 146 kvadrata i da se sastoji od podruma, prizemlja, sprata i potkrovlja. Na osnovu izvoda iz katastra i izgleda kuće, procenitelji koje je angažovao KRIK su izračunali da kuća ima okvirno 350 kvadrata.

On je za medije 2016. godine izjavio da je od svoje majke dobio polovinu porodične kuće „u kojoj živi već 40 godina“ dok je druga polovina, kako je rekao, već bila u njegovom vlasništvu.

U dvorištu porodične kuće Cvetanović je napravio i bazen, i to se vidi na satelitskom snimku katastra. Vrednost bazena je uračunata u vrednost pomoćnih objekata.

Cvetanović poseduje i dva lokala u centru grada. Lokali se nalaze u tržnom centru „Stari zanatski centar“. Iako je u katastru upisano da je površina lokala 29 kvadrata, u Cvetanovićevom imovinskom kartonu je prijavljen objekat površine 16 kvadrata.

Postavlja se pitanje kako je Cvetanović sve ovo uspeo da „stvori“ sa platom od 98.000 dinara?!

KRIK.RS i ESPRESO.RS

Nastavi da čitaš
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh