Povežite se sa nama

EVO KO JE USTVARI IGUMAN SAVA JANJIĆ I ŠTA JE GOVORIO O KOSOVU: Da sam Albanac i ja bih bio za nezavisnost!

Foto/Kurir.rs

Religija

EVO KO JE USTVARI IGUMAN SAVA JANJIĆ I ŠTA JE GOVORIO O KOSOVU: Da sam Albanac i ja bih bio za nezavisnost!

Daće Bog da iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić dočeka bolje dane na svekoliko raspetom srpskom Kosovu i Metohiji, daće, ali kad bude, onda će to biti zahvaljujući naporima države Srbije, a ne sumnjivih šiptarskih prijatelja, sa kojima Sava, a to i ne krije, itekako sarađuje

 U danima kad država Srbija i njeno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastoje da otpetljaju, decenijama petljan, Grodijev čvor u koji je sapeto srpsko Kosovo i Metohija, sveštenstvo koje se poodavno odomaćilo sa raznim Haradinaijma, Tačijima i Veselijima, ne deli sa zadovoljstvom to ideju.

Naprotiv, predvođeni vladikom Teodosijem i Igumanom manastira Visoki Dečani Savom Janjićem, reklo bi se žele sve drugo samo ne kompromisni dogovor sa Albancima.

Čudno, ali smo na prvi pogled, jer kada se zagrebe malo ispod površine ukažu se stvarni interesi onih koji imaju „veliku“ korist od toga da se „ništa ne desi“.

U tome imaju svesrdnu pomoć svojih istomišljenika, koji gle čuda svi agituju za „lažnu državu“ nezavisno Kosovo. Razlog je veoma praktične prirode, naravno nema tu ljubavi, već se sve svodi na GOVOR NOVCA, koji kako smo već pisali Savi Janjiću, obilato pristiže od njegovih šiptarskih prijatelja.

Foto/Tanjug

Tako i ne čudi igumanova izjava da bi, da je Albanac, bio za nezavisnost Kosova. I ne čudi to što Albanci žele da otmu Kosovo i Metohiju od Srbije, ne čudi, ali je više nego tužna činjenica da su Sava Janjić, od majke Hrvatice, i njemu slični svoje interese prepoznali uz njih. Zašto bi oni, naravno, čekali da im Bog da, kad im Haradinaj i ekipa već nude SVE?!

To svakako dokazuje i transkript razgovora Save Janjića i Bljerima Šalje u kome on svom šiptarskom prijatelju objašnjava da vladike u Beogradu ne znaju šta se u stvari dešava na Kosovu te da su on i Teodosije tu da im objasne.

– Za mene lično gledano, mislim, mnogi kažu status, status, mislim, status jeste važan, ali za mene je, to uopšte nije suštinsko, meni je važnije kakvog će kvaliteta biti to društvo, kako će se živeti u tom društvu, jer evo sada smo mi zvanično u Srbiji, mislim, ništa mi od toga nemamo ovde, i drugo na neki način, isto sutradan, ne znam ni ja, da je zvanično ovo Srbija, na neki način, mi i dalje živimo u ovoj sredini u kojoj živimo, sa ljudima sa kojima živimo, i prema tome moramo da rešavamo probleme koji postoje, i sama ta činjenica što će biti ovo zvanično jedna zastava i jedna himna ne menja ništa, tako da je u suštini, mi smo zbog toga zainteresovani- govorio je Sava Janjić na tajnom sastanku u Dečanima.

INFORMER.RS

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Religija

Najčitanije na intervju.rs

Tagovi

Na Vrh