Povežite se sa nama

intervju.rs

Dvojica Albanaca ubila OLIVERA, trojica Srba pomagala!

Vesti

Dvojica Albanaca ubila OLIVERA, trojica Srba pomagala!

Atentat na Olivera Ivanovića izvela su dvojica operativaca, pripadnika islamske države iz grupe Lavdrima Muhadžerija, poznatog kao Kapetan Lav iz Kačanika, utvrdili su ruski obaveštajci koji su izveštaj o tome dostavili srpskim službama, saznaje Srpski telegraf od izvora iz bezbednosnih struktura. Muhadžerija su nedavno u Siriji ubili upravo Rusi, dok njegova grupa godinama deluje na Kosovu.

– Iako su oni povukli obarač, zločin su organizovali zajedno sa američkim obaveštajcima, za koje se u izveštaju navodi da imaju tajnu bazu u cementari u Kačaniku, a pomogla su i trojica Srba – podaci su do kojih su došli specijalci iz Moskve.

O motivima ubistva preksinoć je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji nije odbacio mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali je i upozorio da je cilj Albanaca sa KiM da uđu na sever pokrajine i da će svaki razlog tražiti da to urade.

SEJAČI SMRTI

Sve prikupljene informacije i činjenice o ubistvu Ivanovića dostavljene su zvaničnom Beogradu, a to će biti i jedna od centralnih tema razgovora ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, koji dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, sa našim zvaničnicima.

– Sada više nema sumnje da je Priština širila laži kada je reč o informacijama koje su davali vezano za ubistvo Ivanovića. Pokušaj da kriminalizuju pokojnog Olivera i predstave da je u pitanju mafijaški obračun propao je. Isto kao što se izjalovila i druga karta na koju su igrali, a po kojoj su krivicu pokušali da svale na Srbe i na srpski državni vrh – navodi izvor Srpskog telegrafa upućen u dokaze i činjenice do kojih su došli ruski obaveštajci.

LAVDRIM MUHADŽERI

U izveštaju ruskih operativaca do najsitnijih detalja razotkrivena je sprega Amerikanaca, islamista i nekolicine Srba koji su učestvovali u organizaciji ubistva.

– Grupu islamista formirao je Muhadžeri poznatiji po nadimcima Krvnik iz Kačanika i Komandant Lav, džihadista koji je ratovao u Siriji. Muhadžeri je ubijen 7. juna u vazdušnom udaru kod Majadina, nedaleko od Dajr ez Zura, na istoku Sirije, ali je njegova teroristička grupa nastavila da seje smrt po Kosovu. Upravo su njegovi borci, njih dvojica, ispalili hice u Ivanovića – otkriva naš sagovornik.

Srpski telegraf

TAČIJEV FINANSIJER

Psi rata, koji su nasledili Komandanta Lava, imali su svu pomoć i podršku Amerikanaca kako bi 16. januara realizovali atentat u Kosovskoj Mitrovici.

– Ta grupa islamista imala je svu moguću logističku podršku američkih obaveštajnih struktura na Kosovu. Baza američkih obaveštajaca bila je cementara koja se nalazi nedaleko od administrativnog prelaza Đeneral Janković, u opštini Kačanik. Izbor cementare nije slučajan jer tik uz nju prolazi pruga, dok je naspram nje radnja Ismeta Osmanija Curija, poznatog po podebelom krminalnom dosijeu, ali i po tome što je glavni finansijer Hašima Tačija – navode izvori Srpskog telegrafa.

Zašto kriju satelitske snimke?

Atentat na Olivera Ivanovića snimljen je iz satelita i ti snimci bi mogli da budu presudni u rasvetljavanju ubistva lidera Građanske inicijative SDP, o čemu je Srpski telegraf prvi pisao. Problem je, međutim, što Amerikanci, koji pod satelitskom prismotrom drže celu teritoriju Kosova, a posebno severni deo, te snimke kriju.

Da bi snimci mogli da daju odgovor na pitanje ko je ubio Ivanovića, uveren je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je preksinoć na TV Hepi rekao da je lično pitao za satelitske snimke i da je dobio odgovor da je bila magla.

– Postoje službene zabeleške da sam predstavnike dve sestrinske službe pitao da li mogu da nam daju satelitske snimke Severne Mitrovice od tog dana. Rekli su: „Ne! Ne bi vam to pomoglo, bila je magla“. Ja sam tada pozvao Milenu, suprugu pokojnog Olivera, i pitao da li je bila magla, a ona je odgovorila da magle nije bilo – ispričao je Vučić.

O Osmaniju se odranije zna da je blizak sa američkim obaveštajcima, ali i da je jedan od glavnih finansijera terorističkih aktivnosti na Kosmetu.

Pored ovih podataka, Rusi su raskrinkali i ulogu Srba, njih trojice, u ubistvu Ivanovića.

– Njihova imena su Rusi dostavili Beogradu, a oni su odranije poznati srpskim službama bezbednosti. Dvojica od te trojice su braća. Njihov zadatak bio je da nabavljaju starije automobile koje su kasnije ustupali albanskoj grupi za razne terorističke napade i kriminalne akcije na teritoriji južne srpske pokrajine, kao i na tlu Makedonije – objašnjava naš sagovornik.

REPUBLIKA.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh