Povežite se sa nama

DRŽAVA stimuliše VAĐENJE na vreme!

Foto/Njuz.net

Zabava

DRŽAVA stimuliše VAĐENJE na vreme!

Autor: Viktor Marković

SRBIJA, 11. septembar 2018, (Njuz) – Preveliki broj žena koje zatrudne dok su u radnom odnosu postaje veliki sve veći problem za poslodavce u Srbiji a samim tim i za privredu i BDP, saznaje Njuz. Država će zbog ovog najnovijeg trenda rađanja krenuti u kampanju stimulacije vađenja na vreme, javljaju izvori iz Ministarstva za rad otkriva NJUZ.NET

– Poslodavcima žene trebaju da bi radile a ne da bi rađale. Kada bi svi izvadili na vreme, došlo bi do buma produktivnosti. Uvereni smo da će ova kampanja doprineti tome da bude više rada a manje porodiljskog bolovanja, kaže izvor Njuza iz Ministarstva za rad.

Stručnjaci se slažu da će vađenje na vreme smanjiti nezaposlenost žena ali i dovesti do boljitka u mnogim drugim oblastima.

– Naši proračuni su da bi od celokupne populacije koja ga meće barem jedna trećina morala da ga izvadi na vreme. Onda ćemo videti manje redove na birou, manje onih iritantnih kasa u maksiju namenjenim trudnicama, a ujedno i više mesta u GSP-u za ljude koji nisu trudni, kaže Milovan Simić iz državnog instituta za statistiku i kontracepciju u Sremskoj Kamenici.

Građani koji nisu izvadili na vreme kažu da je ovakva kampanja stigla prekasno:

– Nisam ga izvadio na vreme i nedugo posle toga žena mi je dobila otkaz, tako da osećam da je, pored ženine, to delimično i moja krivica, kaže Rade Manjanin, (31) električar iz Topole. – Sada je kasno I jasno mi je da smo nepažnjom doprineli porastu nataliteta i nezaposlenosti ali šta je tu je, zaključuje on.

Kako se nezvanično saznaje, država je već osmislila slogane “Na vreme vadi da ti žena radi”, “Vađaj, otkaz odgađaj” i “Otkaz spreči, vadi da ne zakmeči” za koje veruje da će biti odlično primljeni u narodu.

NJUZ.NET

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Zabava

Najčitanije na intervju.rs

Tagovi

Na Vrh