Povežite se sa nama

Doktor za uvrede i laži

Foto: Kurir.rs

Politika

Doktor za uvrede i laži

Autor: Sandra Petrušić

Marko Atlagić slobodni strelac, netalentovani improvizator i samo bahati poslanik koji vodi privatne ratove protiv elite kojoj bi po zvanju i sam da pripada, on je usko profilisani vojnik partije zadužen za diskreditaciju kritičara aktuelne vlasti.

Za delegaciju EU, poslatu da proveri da li se opozicija kmezi ili ima ozbiljne razloge za bojkot, vlast je upriličila nezaboravni parlamentarni skeč. Demonstrirali su parlament iz snova – aplauzom su dočekali poslanicu koja je do sada bojkotovala rad Skupštine, širom otvorenih očiju i iznenađujuće dugo zatvorenih usta saslušali su njeno obrazloženje na amandman koji je uložila, a potom ga ushićeno izglasali. Uz to su izgleda zabranili svojoj sivoj eminenciji Marku Atlagiću da se javi za reč, tako da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji bez problema presudio – da bi demokratija funkcionisala u njoj moraju da učestvuju svi, te je opoziciji predložio da se vrati u ovaj hram demokratije koji je svojim očima video.

Šteta što mu niko nije prikazao kako je taj „hram demokratije“ izgledao samo tri dana ranije, kada su Atlagiću upriličili beskonačni prostor da iz sebe istrese svu mržnju prema svakom ko nema člansku kartu vladajuće koalicije, da bi bio miran na toj jednoj jedinoj sednici koju su mogli da vide evropski parlamentarci. Bez ikakvog znanja i interesovanja za izvršitelje koji su bili na dnevnom redu, Atlagić se javio za reč i uskliknuo: „Pa, da krenemo redom!“

Foto / blic.rs

I, krenuo je redom. Šta ga briga za dnevni red kada on za naciju ima pravu špijunsku priču – kako je opozicija skovala plan u čačanskoj kafani Moravski alasi 4. 7. 2018. godine. „Tu su se sastali Dragan Đilas, u narodu zvani ’Điki mafija’, Vuk Jeremić, član međunarodne grupe bandita i lopova, Janko Veselinović, zvani ’Janko stanokradica’… Boško Obradović, zvani ’Boško nasilnik’…, Dušan Petrović, u narodu zvani ’Dule kravoubica’. E, šta su oni radili? Skrojili su plan da pokrenu proteste, da Vučića ruše na temu Kosova“, objasnio je Atlagić. I baš kada se nacija ponadala da će ipak dati malo više podataka o toj strašnoj kafanskoj zaveri, on se setio da ima još mnogo likova koje bi vredelo pomenuti, a koji nisu stigli do „Moravskih alasa“. Recimo Sergej Trifunović, „u narodu zvani ’Sergej pišoje’, Saša Janković, u narodu zvani ’Sale prangija’, Nenad Čanak, u narodu zvani ’Nešo gicoje’ i Čedo Jovanović“, za koga ne zna kako je u narodu nazvan, ali je grozan lik jer je izjavio „da Kosovo i Metohija treba da budu nezavisno“. Prisetio se tu i Gorana Markovića, u narodu zvanog „bumbar“. Koji je to narod koji on poznaje i od koga je čuo te epitete nije pojasnio, ali je za Markovića imao još koju da doda: „Ujutru kada se probudi, ustane i pogleda u ogledalo, videće jednog nabumbrenog bumbara punog mržnje prema srpskom narodu i predsedniku Vučiću, koja se taloži zadnjih 28 godina u njemu.“

Iznenađujuće neodgovorno prema profesoru koji je imao još poduži spisak za odstrel, predsedavajući Skupštine se dosetio da je vreme za večeru i uz zahvalnicu Atlagiću zaključio sednicu. Prerano da bi nacija saznala da li profesor ne zna račun (Vučić je predsednik nepune tri godine) ili je Marković vidovit, pa je pre 28 godina počeo da mrzi Vučića jer je znao da će četvrt veka kasnije postati predsednik. I krajnje neuviđajno pošto Atlagić mora u svojim napadima blaćenja da uz opoziciju pomene i strašnu intelektualnu elitu (lažnu, naravno). Tačno je da ih je sve redom prozvao na sednici koja se održala 20. januara, ali je on jednostavno zavisan od toga da isti tekst ponavlja u beskraj. Uostalom to vole i njegove stranačke kolege koje su gotovo podivljale od besa kada je krajem prošle godine poslanik Borisav Kovačević iz PUPS-a uputio primedbu predsedavajućima što mu dozvoljavaju da tri dana ponavlja isto „od reči do reči“ po 30 i više minuta.

„Ja kolege iz PUPS-a donekle mogu da razumem, jer nikoga od njih, pa ni njihovog predsednika stranke ne napada ni Đilas, ni Obradović, ni Jeremić. Na udaru tih ljudi su Aleksandar Vučić i SNS, i kao predsednik poslaničke grupe ponosan sam na činjenicu što je u našim redovima Marko Atlagić koji se neumorno bori da objasni o kakvim se ljudima radi, ljudima koji sebe smatraju srpskom intelektualnom elitom, a koji kažu za nas da smo neznalice, krezubi, sendvičari, botovi. Kome je teško da sluša, on ne razume poruku“, zagrmeo je Aleksandar Martinović, obožavatelj lika i dela profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini za koga tvrdi da je „jedan od najboljih živih srpskih istoričara“.

Izvor /nin.co.rs

 

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh