Đilas je ranije tužio Vesića zbog izjava u kojima je tvrdio da je bivši gradonačelnik Beograda „lopov koji je zadužio grad za 1,2 milijarde“ i da je „oteo 55 miliona evra građanima“.

Lider Stranke slobode i pravde došao je danas u Viši sud u Beogradu na ročište po tužbi koju je podneo protiv vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića zbog kako je naveo, uvreda u „nizu besmislenih pisama“ u kojima ga je nazvao „bednom lopovčinom, kriminalcem i čovekom koji je opljačkao Beograd“.

Foto/Stranka Slobode i Pravde

„Mitrović se naravno, kao i uvek, nije pojavio i pored obećanja da jedva čeka da ga tužim“, rekao je lider Stranke slobode i pravde.

On je podsetio da je do sada dobio presude po tužbama protiv bivšeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića i dodao da je ročište po tužbi koju je podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog izjave da je opljačkao 500 miliona evra, zakazano za septembar.

„Ne očekujem da će se Vučić pojaviti na tom ročištu već mislim da će i on, kao mnoge njegove partijske kolege, izbegavati sud koji je u svim slučajevima, i političara i medija koje sam tužio, donosio odluke da su izjave o meni bile neistinite“, rekao je Đilas.

danas.rs i beta.rs