Povežite se sa nama

DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO (FOTO)

Religija

DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO (FOTO)

Mnogi smatraju da sledeći svetitelj SPC treba da postane počivši patrijarh Pavle. Pavle je bio poglavar SPC i još za života stekao je epitet svetog čoveka. 

Patrijarh Pavle je bio izuzetno poštovan među vernicima. O njegovim dobrim delima se i danas se govori, a da li će na kraju biti proglašen za sveca, znaće se na prolećnom zasedanju Svetog arihijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Jedna od glavnih tema najverovatnije biće upravo kanonizacija patrijarha Pavla.

Ipak, ima onih koji smatraju da patrijarh ne zaslužuje da bude svetac. Naime, jedan korisnik Tvitera napisao je da vođen svojom savešću, takvoj inicijativi ne želi da pruži podršku, a objavio je i dve fotografije, koje su verovatno i povod za takav stav.

Na fotografijama je patrijarh Pavle u društvu Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

„Povodom inicijative da Patrijatrah Pavle bude proglašen za Sveca… Ne, nije zaslužio…! Pa, otpracajte, blokirajte… Moj Bog je moja Savest.. – napisao je korisnik ove društvene mreže.

ESPRESO.RS

2 Komentara

2 Comments

 1. Anonimna

  7. aprila 2018. u 22:06

  Setite se samo u cijem je drustvu najcesca bio Isus Hrist?. To su bile bludnice i carinici. Sta mislite , da k8 je time gubio na svojoj svetosti i velicini?.

  • petar

   8. aprila 2018. u 10:49

   ko ne vidi svetlost u Patrijarhovim ocima taj zivi u mraku. a tesko da ce nam Bog podariti jos jednog takvog dok smo mi ovakvi. Amin

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Religija

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh