Povežite se sa nama

ČUDA NA GROBU OMILJENOG SRPSKOG POGLAVARA: Patrijarh Pavle mi izlečio sina od raka!

Foto: Kurir.rs

Religija

ČUDA NA GROBU OMILJENOG SRPSKOG POGLAVARA: Patrijarh Pavle mi izlečio sina od raka!

Svakodnevno sam se na njegovom grobu molio za ozdravljenje deteta, koje je imalo karcinom potkolenice, sad je živo i zdravo, priča G. M. iz Kosjerića za Kurir

Porta manastira Rakovica juče je bila prepuna vernika koji nisu došli samo povodom Lazareve subote – Vrbice već i da odaju počast omiljenom patrijarhu Pavlu, koji je ovu slavu i proslavljao.

Srbi su ga još za života smatrali za sveca, a u prilog zahtevima da za sveca bude i zvanično proglašen idu i svedočenja vernika o čudima koja se dešavaju na njegovom grobu.

FOTO: PROFIMEDIA

Blagotvorna molitva

Ljudi koje smo juče na tom mestu zatekli kunu se da im je molitva nad njegovim moštima pomogla pri ozdravljenju. Među njima je i bračni par iz Kosjerića, čijem je sinu sa 12 godina otkriven najprogresivniji karcinom osteosarkom u potkolenici, a upravo mu je, kako tvrde, molitva nad grobom patrijarha Pavla pomogla u ozdravljenju.

Duhovnik Tovarović: Kada su lekari videli da je dečak isceljen, bili su zapanjeni!

– Nakon urađene biopsije, dijagnostikovali su da je PH nalaz visokog radijusa osteosarkom, koji je inače vrlo nezgodan za lečenje. Sin je počeo da prima hemioterapiju. U toj pometnji nismo znali više ni kud ni gde, a ja sam se na neki način okrenuo veri. Otišao sam u manastir Rakovica i tamo našao neki mir – svedoči za Kurir G. M. (ime i prezime poznato redakciji), otac dečaka M. M.

Prema njegovim rečima, sin je primio samo dve hemioterapije, nakon čega je prekinuo jer ih je veoma teško podnosio. Otac kaže da se svakodnevno molio za ozdravljenje sina na grobu patrijarha Pavla i nad moštima Svetog Nektarija.

– Donosio sam sinovljevo odelo i stavljao na mošti dok je sveštenik čitao molitvu. Posle sam sinu oblačio to odelo, a dobio sam i ulje Svetog Nektarija da pomazuje bolno mesto – priseća se naš sagovornik. Nakon toga, porodica je posetila Ostrog i manastir Ćirilovac. Kako kažu, išli su duhovnim putem.

– Nakon nekog vremena otišli smo u Bolonju, u Italiju, gde nam je doktor nakon pregleda rekao: „Vaše dete više nema karcinom.“ Niko nije mogao da veruje. Što je čoveku nemoguće, bogu je svemoguće! Svima bih posavetovao, ko se iskreno obrati svetiteljima i bogu, svima će pomoći – priča G. M., čiji sin sada ima 19 godina i sprema se da upiše fakultet.

Svedok... Protojerej-stavrofor Ignjat Tovarović

SVEDOK… PROTOJEREJ-STAVROFOR IGNJAT TOVAROVIĆ FOTO: KURIR

Ovu priču potvrdio je za Kurir i protojerej-stavrofor Ignjat Tovarović, duhovnik manastira Rakovica, koji otkriva da će manastir uskoro objaviti knjigu o isceljenjima i pričama vernika.

Poštovan u celom svetu

– Ta porodica je dolazila ovde da zahvaljuje. Lekari su im rekli da je dete beznadežan slučaj, a on je dolazio ovde i molio se. Kada su lekari videli da je isceljen, bili su zapanjeni – priča on i dodaje:

– Juče smo posle liturgije održali i pomen u čast našeg patrijarha Pavla. Ovde svakodnevno dolazi veliki broj njegovih poštovalaca. Dolaze vernici iz Rusije, Grčke, Bugarske, Rumunije i regiona. Poklanjaju se njegovim moštima, pojedinci nose i deo zemlje, on je mnogo poštovan u celom pravoslavnom svetu!

FOTO: KURIR

Nikola Jeremić

NEPOKRETAN PROHODAO
Učenik bogoslovije Nikola Jeremić (18) kaže da jednom mesečno dolazi u Rakovicu da se pokloni moštima patrijarha Pavla:
– On je taj koji ovaj narod okuplja i koji čuva čast Crkve. Uveren sam da je svetac, kad god dođem, osetim neku blagodet. Čuo sam da se ovde desilo veliko čudo. Prema svedočenju igumanija i nekih vernika, jedan čovek koji je bio invalid ustao je pred grobom patrijarha Pavla i prohodao!

FOTO: KURIR

Biljana Stošić

MOJ SIN JE OVDE SREĆAN

Biljana Stošić (48) iz Beograda juče je u manastir Rakovica dovela sina sa smetnjama u razvoju:

– Osećam se lepo i smireno kada dođem na grob patrijarha Pavla. Moj sin, koji je blago ometen, posle odlaska sa ovog mesta bude mirniji, drugačiji, srećniji… Trudim se da ga što češće dovodim ovde, ovde je srećan. Pavle je apsolutno zaslužio da ga proglase za sveca.

KURIR.RS

1 Komentar

1 Komentar

  1. NADA

    1. aprila 2018. u 20:03

    Postovani Pavle .Ne prihvatam da te nema ,kad god mi je haos obracam ti se kao da si pored mene .Sve nekako se smiri jos samo da nam vratis ono sto su nam uzeli ti to mozes .Zivim za taj dan .

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Religija

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh