Povežite se sa nama

intervju.rs

Božović za intervju.rs: Očekujemo od ministra da smeni telo za akreditaciju, jer štiti interese SNS

Foto/intervju.rs/Mikloš Dimitrijević

Politika

Božović za intervju.rs: Očekujemo od ministra da smeni telo za akreditaciju, jer štiti interese SNS

Narodni poslanici Demokratske stranke, Balša Božović i Aleksandra Jerkov, traže hitnu smenu Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, jer odbijaju da ispune zahtev nadležnih organa da izvrše kontrolu  u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

-Nacionalno telo za akreditaciju i proveru kvaliteta je po zakonu moralo da reaguje na primedbe nadležnih koji su ih poslali da ispitaju kvalitet nastave i zakonitost ugovora o radu. Od januara do danas oni to nisu uradili. Oni štite visoke funkionere SNS, koji su otpustili osam žena kompetentnih za ta predavanja, zaposlili sebe i svoje ortake, a s druge strane, danas je situacija takva da medicinskim sestrama predaje veterinar, a ne doktor medicinskih nauka – rekao je za intervju.rs Balša Božović.

Foto/intervju.rs/Mikloš Dimitrijević

Božović očekuje od ministra Šarčevića da smeni telo za akreditaciju i smatra da ovo što se dešava u srpskom obrazovanju je skandal.

-Na odseku za babice predaje Martinović, kao neko koji nije kompetentan da vrši ta predavanja i isto tako da se akredituje program za master studije, koji je nezakonit, samo iz razloga zato što se nalazi ime Vladimira Orlića kao člana predsedništva SNS-a. To je nešto skandalozno za obrazovanje u Srbiji a mi danas očekujemo od ministra da smeni telo za akreditaciju, zato što ne radi svoj posao, već štiti interese vrha SNS-a – rekao nam je Balša Božović.

Pitali smo i Aleksandru Jerkov kolika je visina dodatnih primanja Martinovića, ona je kratko za intervju.rs prokomentarisala:

– Visina njegove zarade kreće se i do 70 000 din.

Izvor/intervju.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Na Vrh