Povežite se sa nama

intervju.rs

Biljana Srbljanović: Vulin je od vojnog roka bežao kao mala pička

ocdn.eu

Politika

Biljana Srbljanović: Vulin je od vojnog roka bežao kao mala pička

Ima onih koji su oduševljeni idejom da žene šaljemo u vojsku jer podvlači rodnu ravnopravnost, ima i onih koji su u celoj priči pronašli povod za ćeranje šege, a ima i besnih. Dramska spisateljica Biljana Srbljanović je na Fejsbuku oplela po ministru Vulinu stavljajući mu do znanja šta misli o njegovoj ideji:

– Ume li neko ovom bolesniku da objasni da on može mami svojoj nešto da odluči, da istom prilikom može da me poljubi u guzicu u strazburu, pre nego što me natera da ulazim ubilo kakvu prisilnu vojnu obuku, kao i da se obavesti da je, još i njegova generacija i desetine pre nje, već imala obaveznu predvojničku obuku sa sve kursem prve pomoći, sve do fakulteta. ili je i tada bio čorav, pa su ga oslobodili polaganja i tih predmeta u srednjoj i tih ispita na faksu?

Da li se moron seća da smo, još kao deca, morali da pucamo na strelištu, da fingiramo davljenje plastičnih lutaka i polažemo prepovijanje zavojima i da nam je to bilo spektakularno beznačajno znanje i veština prilikom svakog od četiri rata čijem izazivanju je lično doprineo?

TakoĐe, da li bolesnik zna koliko bi koštalo ovo zamišljeno prisilno privoĐenje žena, ili kako on naziva „dama“, u realizaciju njegovih vlažnih snova o ženi u uniformi koja daje usta na usta prvu pomoć prilikom sledećeg rata sa celim svetom, koje je uobičajavao izazivati? hospitalizujte vulina i to u civilnu bolnicu. na vojnu ne bi smeo imati pravo, jer je od služenja vojnog roka bežao kao mala pička, pa ga sada, sa skoro pedeset, stigla kriza prigovora savesti.

Ja u njegovu jedinicu ne idem ni mrtva.

NOTA BENE: i zašto bi, uopšte, samo žene morale prolaziti nekakvu vojnu obuku prve pomoći? šta je to, ženski posao, on da gadja, ona da previja? da li vulin ima svest o tome šta je rodna diskriminacija i da je model kosovke devojke koja nariče nad mrtvima postoji samo još u antičkoj tragediji? nije ženino da vida rane ratniku, pogotovo ako je taj ratnik spreman da se retroaktivno pravi da je čorav da bi izbegao regrutaciju, sve vičući „napred junaci“ umesto „za mnom, vojsko, idem prvo ja da ginem“ – navela je Srbljanović.

Izvor: intervju.rs

14 Komentara

14 Comments

 1. borisii

  7. avgusta 2017. u 22:00

  Njegovim oruzjem po njegovoj meti. Bravo Biljo, ali akcenat je na Svi. I nas muske, napominjem muske posle V. roka i puuuno rezerve muci. Odradili rezervu, uprkos zelji sta ovaj retard hoce. Nije ni nama lako. Pedeset+godisnjaci cekamo poziv? Srce kaze voli domovinu, otadzbinu, altruizam kaze dosta u p…u materinu, aj sad malo neki drugi

 2. KEVA

  8. avgusta 2017. u 09:26

  Ne ostavljam troje dece na milost i nemilost da bi branila drzavu kaja odvaja majku od dece a i sami muskarci koji daju predloge nisu obuceni ni prackom da gadjaju.A ja da branim njih i njihove sinove,koji su u takvim trenucima,naravno,u stranim zemljama!Pre bih sama sebi oduzela zivot.Neka gospoda obuku uniforme pa kao primer ispred svih!

 3. Bojan

  8. avgusta 2017. u 12:16

  Mislim da je ovde vazno napomenuti jednu bitnu cinjenicu.Naime,Vulin nije bezao od vojske kao picka,nego kao smrdljiva picka.
  Mislim da je razlika ocigledna i da baca sasvim novo svetlo na isprdak drugarice Markovic.

  • nedementna

   8. avgusta 2017. u 14:23

   Bojane,
   Zasto Vulinu dizete cenu poredjujuci ga sa zenskim polnim organom koji i te kako ima vaznu funkciju i za zenu i muskarca,kao i za nastavak potomstva!Taj izrod,nije za takvo poredjenje,on je civilizacijska nesreca
   ovog naroda!

   • Peđa

    8. avgusta 2017. u 18:03

    U filmu „Variola Vera“ Rade Šerbedžija kaže:“Pička je polni organ,a PIZDA karakterna osobina.“ Dakle Vulin je šta?

    • Rasa

     30. maja 2020. u 12:38

     Biki svaka ti cast ! Nista ja tu nebi dodao ni oduzeo .

 4. zivan

  8. avgusta 2017. u 16:53

  Iza namere da se uvede neka forma vojne obaveze, različite za muškarce i žene, stoji ozbiljna priča, nije to Vulinova inicijativa.

 5. Dejan

  8. avgusta 2017. u 17:50

  Interesujem me samo da li je gospodin vulin osetio miris baruta , osim pod svadbarskim šatorom , i gde se nalazio za vreme rata koji je lično on sa mirom markovic i slobodanom milosevicem prouzrokovao vodeći politiku sa istim demagogijama kao i sa av

 6. Rocker

  8. avgusta 2017. u 18:48

  Biljana … uh kako se palim kada koristis taj kocijaski recnik 🙂

 7. Nenad Ðorić

  8. avgusta 2017. u 21:34

  Šteta je da zaista brililjantan um i britko pero Biljana koristite za nešto što još nema pravu formu,samo neka nagađanja,tzv „bacanje bombi“iz ovih ili onh razloga. Verujem sa Vaša lucidnost i kreativnost imaju prostora u mnogo važnijim i životnijim temama od nekakvog Vulina mr.Beana

 8. Mišo

  8. avgusta 2017. u 22:12

  Potpuno je u pravu, nekome očito odgovara da nam SEKA PERSE vode našu slavnu vojsku iz prošlosti.

 9. Vanka

  9. avgusta 2017. u 03:09

  Ko mi daje misljenja. Isfrustirana , neostvarena , „popunjenog“ recnika /u nedostatku reci obrazovanog/prostackim recima,narkomanka Srbljanovicka.Dzaba ti sve te reci , ti mozes „povuci za sobom i za tvojim misljenjem , malo je reci budale.

 10. miha bukovac

  10. septembra 2017. u 02:47

  Nije mi jasno! Kako to „beži mala pička“ (od vojske)? A kako bi bežala „vela pička“ (isto od vojske?) Ili ona ne bi ni bežala? Pa neka idu oda samo „vele pičke“ u vojsku, nemoraju male (dok ne budu „vele“) Uzgred – budi rečeno, u Trbovlju (Slovenija) postoji lokani teatar (ansambl) imenuje se NMK Velepička scene

 11. sakisa

  30. maja 2020. u 13:50

  Molim,bez onoga,kao.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Na Vrh