Povežite se sa nama

Bahatost na nivou

Politika

Bahatost na nivou

Foto: Slobodna Evropa / Vesna Anđić

Bahatost na nivou

Taman i da je najveći stručnjak, Siniša Mali kao jedan od funkcioniera sa najviše afera, u demokratskoj državi ne bi mogao da bude ni predložen za javnu funkciju. Umesto da snosi bar političku odgovornost, on nastavlja nesmetano da napreduje u karijeri, a upravo se na ovom primeru jasno vidi nepoštovanje predstavnika vlasti prema građanima Srbije – otkriva INSAJDER.NET

Vlada RS
Vlada RS

Siniša Mali bio je gradonačelnik kada su nepoznate osobe u sred noći u centru grada rušile objekte u Hercegovačkoj. Te noći srušen je pravni sistem države, a gradonačelnik zbog ove činjenice nije snosio nikakvu odgovornost. A samo to je bilo dovoljno da Siniša Mali više nikada ne bude izabran na javnu funkciju.

U maju 2016, neposredno nakon nelegalnog rušenja u Savamali, Aleksandar Vučić, tada s mesta premijera, rekao je da iza rušenja stoje „kompletni idioti“ iz vrha beogradske vlasti.

„Ako mene pitate ja mislim da onaj ko bi to uradio, a da je želeo da uradi bilo ko iz vlasti, da je taj kompletni idiot, jer je to trebalo da uradi u po bela dana, jer su u pitanju bespravni objekti, koji su ružno izgledali i od kojih su korist imali samo oni čiji su bili“, rekao je tada Vučić.

Godinu dana kasnije, u maju 2017, i dalje s mesta premijera, Vučić je rekao novinarima „da Mali uskoro više neće biti gradonačelnik, jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima“. Rekao je i da Mali neće dočekati ni leto na mesto gradonačelnika, a svakako da na toj poziciji neće dočekati izbore, a to je ujedno bio odgovor na optužbe koje je protiv Malog iznela njegova bivša supruga i to za porodično nasilje.

Mali je, ipak, na mestu gradonačelnika dočekao izbore. Dok nijedna od afera nije dobila sudski epilog, unapređen je na ministarsku funkciju i to na čelo Ministarstva finansija.

Foto/blic.rs

U demokratski uređenoj državi predstavnici vlasti na svakom koraku pokazuju poštovanje prema građanima. U Srbiji koja teži da bude demokratska, slučaj Malog pokazuje da vlast uporno ponižava građane.

Siniša Mali je svoj odnos prema građanima pokazao i time što je odbio da odgovara na pitanja o poslovanju Er Srbije, iako je upravo on ključni predstavnik države u tom poslu.

Umesto političke odgovornosti, koja podrazumeva da se predstavnici vlasti drže datih obećanja, posle svih afera odlučeno je da Siniša Mali bude ministar finansija. A to je jednostavno bahato.

Jer, ako zbog afera, kako je svojevremeno rekao Vučić, ne može da vodi grad, kako može da vodi državne finansije.

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh