Povežite se sa nama

Autoritet blebetanja

Kolumne

Autoritet blebetanja

Autoritet blebetanja

Neki dan mi dođe pod ruku jedna od prvih, biće autorizovanih, izjava premijerke Ane Brnabić. Startujući na novoj funkciji izvolela obećati da će sve teške odluke donositi u konsenzusu sa Vučićem, jer je to njena obaveza prema građanima Srbije. Vučić je, obrazlaže, ogroman autoritet, osvojio je 56 posto glasova na predsedničkim izborima, a u poslednja četiri kruga glasanja je svaki put dobijao više glasova.

Piše/Dragan Todorović (novinar nedeljnika Vreme)

Vaistinu, Vučić jeste osvojio najviše glasova, i sve ih više osvaja. Na stranu kako, kojim sve lopovlukom, to postiže, i uz čije aminovanje, a reč je o demokratskom Zapadu, da se veli da se svo Vučićevo napredovanje, sav taj rast, svodi na upinjanje da se u sve neregularnijim uslovima, ne birajući sredstva, zabeleži što bolji izborni rezultat. Ta brojka, 56 posto osvojenih glasova, drugi sličan rekord, je „autoritet“  kojim se svako blebetanje proglašava za pamet, najgore za najbolje, Vulin postavlja za ministra vojnog, da se ne imenuje dalje, drugi mediokriteti sa kupljenim i falsifikovanim diplomama i biografijama na čelo ministarstava, agencija, ustanova, javnih preduzeća…

Tako, sa pravom reklo bi se, Onaj nesrećnik, što je postavljen za obudsmana, može da izjavi da se povećava poverenje građana u Zaštitnika, što će reći Njega kao takvog. Iako sve govori da je nikakav, on je, zahvaljujući Vučić izbornim brojkama, najbolji i idealan. Na nesreću, i sve ostalo je nikakvo, i gore od nikakvog, ali, tu je taj Izborni rezultat koji će svakoj budali dati legitimitet uz, taj podrazumevajući konsenzus preostalih bitangi.

Moguće da će, prirodom stvari, i ovoj sreći doći kraj. Možna se sve to smandrlja i ranije. Eto, i npr, Tadić, pred Beogradske izbore, najavljuje ujedinjenje opozicije. Nema se zakera, jer svako zakeranje ide u prilog Vučiću i njegovim rekordnim brojkama. Ćuti, i glasaj protiv sebe, kad nemaš program i infrastrukturu.

Ipak, evo jedno malo zakeranje: A di je, neko po društvenim mrežama viče, u ovoj borbi za dostojanstvo države i instutucija, čitava vojska DS, i drugih prilepak stručnjaka, zaposlena u našem javnom sektorijatu. Imadu li oni što da vele na Vučić, Vulin, drugi mediokritet koga je izborni rezultat proizveo u autoritret. Jok, oni ćutu. Ćutu i radu. Ispravno, treba zaraditi od ovakve države platu. Uostalom, šta ima da se brecaju, Ovo će se uruši samo od sebe, a i Tadić najavljuje ujedinjenje.

A možna ovu sreću nema kraja, eno se Vučić autorski raspiso u „Alo“. Juče na prvoj strani Tompson mrčio ovcu, danas Predsednik dovodi Srbe u red!

Izvor/shlogiranje.blogspot.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Kolumne

Na Vrh