Povežite se sa nama

Asfalt stigao, čekamo Vučića!

Vesti

Asfalt stigao, čekamo Vučića!

Foto/pirotskevesti.rs

Asfalt stigao, čekamo Vučića!

Predsednik obećao, „Štrabag“ izvršio – danas Svečanost u zaseoku Petrići u Donjim Banjanima kod Ljiga. Do sela sada vodi put širok tri metra, presvučen sa sedam centimetara asfalta.

Piše/B.Puzović

U Donjim Banjanima, u opštini Ljig, pored Ibarske magistrale i budućeg Koridora 11, danas je asfaltiran put, kako je nedavno Slobodanu Petriću iz ovog sela obećao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prvi metri asfalta „pali“ su, kako običaj zapoveda, posle bogate, domaćinske trpeze, uz reš pečeno prase, kojim su se vredni putari „Štrabaga“ počastili.

Foto / B. Puzović/novosti.rs

 Petrić je posle svečanosti povodom probijanja tunela Brančić na Koridoru 11 prišao predsedniku Vučiću, rekavši mu da otkad zna za sebe, a pregurao je osamdesetu, gazi blato. Predsednik mu je obećao da će uskoro ići – asfaltnim putem.

– Mojoj sreći nema kraja, zato što je sada asfalt na putu koji je odvajkada bio makadamski – kaže Slobodan Petrić. – Bio sam siguran da će predsednik Vučić, kao i uvek do sada, da održi obećanje. Mada, bilo je onih koji su mi govorili da put nećemo nikada dobiti, čak sam se s mnogima i kladio da će asfalt u zaselak Petriće stići. Zahvaljujući dobijenoj opkladi, dve nedelje besplatno ću boraviti u Banji Vrujci, kad god odaberem.

Novi put, širok tri metra, presvučen je sa sedam centimetara asfalta, ima bankine, propuste i podzide. Vredan je šest i po miliona dinara, a sredstva su obezbedili „Putevi Srbije“.

Foto / B. Puzović / novosti.rs

– Ovaj asfalt za nas mlade, koji smo ostali u selu, mnogo znači – kaže Dušan Pavlović iz Donjih Banjana. – Da bi i ovo malo mladog naraštaja ostalo na ognjištu, neophodna je i dobra infrastruktura. Moje domaćinstvo je najbrojnije u selu, ima nas devetoro. Roditelji, brat i ja s porodicama, čvrsto smo rešili da ostanemo u Donjim Banjanima, iako radimo u Ljigu. Novi asfaltni put svakako će doprineti tome da se i pojedini mlađi ljudi, koji su otišli iz sela, u njega vrate.

„ČIČA IZ TUNELA“

– Prozvali su me „čiča iz tunela“ – kaže, kroz smeh, Slobodan Petrić. – Taj nadimak sam dobio zato što sam, a što su svi mediji zabeležili, predsedniku Vučiću prišao prilikom probijanja tunela na Koridoru 11, u blizini Donjih Banjana. Obećao je tada predsednik Vučić da će u moje domaćinstvo doći novim asfaltom. Obećanje što se asfalta tiče je ispunio, sad čekam da nam dođe u goste. Svestan sam da ima ogromne državničke obaveze, a biće mi drag gost, kad god bude mogao.

NOVOSTI.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Na Vrh