Povežite se sa nama

intervju.rs

U Južnoj Africi izrešetan jedan od Arkanovih atentatora?

Crna hronika

U Južnoj Africi izrešetan jedan od Arkanovih atentatora?

Policija u Južnoafričkoj Republici pronašla je telo muškarca, za koga se sumnja da je Milan Đuričić Miki iz Loznice, koji je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, nezvanično saznaje „Blic“.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni kod sebe nije imao dokumenta na ime Milan Đuričić, već lažne isprave. Njegov DNK biće poslat srpskoj policiji kako bi se potvrdilo da li je reč o našem državljaninu.

Za sada nema zvanične potvrde da li je osoba ubijena u obračunu bandi Đuričić ili neko ko veoma podseća na njega. U MUP Srbije nemaju saznanja o ovom događaju niti ih je iko za sada kontaktirao.

Đuričić je u bekstvu već 12 godina. Zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“ u pritvoru je poveo dve godine, ali je zajedno s Dobrosavom Gavrićem pušten da se brani sa slobode 17. oktobra 2003. jer je od ukidanja prvostepene presude prošlo više od godinu dana, a da u međuvremenu nije doneta nova.

Oni su se redovno pojavljivali na suđenjima, sve do oktobra 2006. kada nisu došli u tadašnji Okružni sud na izricanje presude, kojom su jedini koji je bio u pritvoru, Dragan Nikolić Gagi, i Đuričić osuđeni na po 30, a Dobrosav Gavrić na na 35 godina zatvora.

Foto: Privatna arhiva Milan Đuričić Miki

O dvojici begunaca iz Loznice ništa se nije znalo do decembra 2001. godine, kada je Gavrić uhapšen u Južnoafričkoj Republici. O Đuričiću nije bilo preciznih informacija gde je pronašao utočište, ali se sumnjalo da je sa Gavrićem otišao u Južnu Afriku.

Srbija je poslala zahtev za izručenje Gavrića, ali južnoafričke vlasti do danas nisu odgovorile na njega, a on je pušten u kućni pritvor uz nanogicu.

Inače, Viši sud u Beogradu ukinuo je poternicu koja je u oktobru 2009. bila raspisana za Đuričićem

zbog postupka koji se protiv njega vodio zbog prikrivanja osumnjičenih za krađu BMV u Nemačkoj.

BLIC.RS

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Crna hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh