Povežite se sa nama

intervju.rs

„Topalovići “ iz Kasidola haraju grobljima: Pokojniku ukrali zlato, keš i samsung S6!

Vesti

„Topalovići “ iz Kasidola haraju grobljima: Pokojniku ukrali zlato, keš i samsung S6!

Požarevačka policija intenzivno traga za nepoznatim lopovima koji su provalili u grobnicu porodice Marković na seoskom groblju u selu Kasidol nedaleko od Požarevca. Oni su otvorili sanduk i pokojniku ukrali stvari koje mu je porodica spremila „za onaj svet“ – zlatan lanac, sat, 500 evra u kešu i mobilni telefon samsung S6!

Pokradena grobnica/Foto/Srpski telegraf

Bilo ih je više

Kako Srpski telegraf saznaje, krađu je policiji prijavio vlasnik grobnog mesta Jovica Marković nakon što je otkriveno da je opljačkna grobnica i iz nje odnete materijalne stvari u vrednosti od oko 1.000 evra.

 Majka: Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. To se neko sveti njemu mrtvom

– Lopovi su došli pod okriljem noći, kad na groblju nema nikog. Pomerili su nadgrobnu ploču i, dok je jedan verovatno čuvao stražu, drugi je sišao u podzemni deo grobnice. Pomerio je blokove koji su štitili sanduk, razbio staklo na poklopcu i kroz otvor krenuo da pretura po kovčegu u kojem se nalazio leš pokojnog Mališe – kaže za Srpski telegraf jedan meštanin Kasidola.

Razbojnik je iz sanduka odneo nekoliko skupocenih predmeta i novac.

– Sa leša pokojnika skinuo je deblji zlatni lanac, na kojem se nalazilo nekoliko zlatnih privezaka, prsten, a s ruke je skinuo sat seiko. Porodica je pokojniku u sanduk stavila i novac u iznosu od 500 evra i mobilni telefon samsung S6, koji su lopovi takođe odneli. Potom su vratili poklopac na sanduk i pobegli – dodaje naš sagovornik.

1.000 evra je vrednost ukradenih stvari

Slavica Marković, majka preminulog Mališe, za Srpski telegraf kaže da su lopovi unakazili leš njenog sina, koji je sahranjen prošle godine.

– Sve su ispreturali i odneli! Unakazili su mi dete. Odeću su mu pokidali i rastrgli. Sahranili smo ga 10. avgusta 2017. godine, leš je bio vakuumiran, i posle deset meseci da dočekamo ovako nešto. Evo i sad mi srce lupa. To se neko sveti njemu mrtvom. Znam ko je, ali neka sve nose iz njegovog sanduka svojoj deci, drugo im ništa ne želim – kaže potresenim glasom Slavica.

REPUBLIKA.RS

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh