Povežite se sa nama

intervju.rs

ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svedoka-saradnika, a onda će progovoriti o monstrumu!

Vesti

ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svedoka-saradnika, a onda će progovoriti o monstrumu!

Foto: Kurir.rs

ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svedoka-saradnika, a onda će progovoriti o monstrumu!

Lider radikala Vojislav Šešelj predlaže da se Zoranu Marjanoviću ponudi status svedoka saradnika kako bi za manju kaznu i druge povlastice otkrio sve što zna o zverskom ubistvu svoje supruge Jelene i tako konačno doveo do hapšenja monstruoznog zločinca.

Šešelj čvrsto veruje da Zoran nije neposredni ubica, ali je isto tako ubeđen da zna sve o zločinu koji više od godinu i po dana potresa celu Srbiju. Zato smatra da bi dogovor sa njim mogao biti najbrži način da se utvrdi puna istina.

Naš sagovornik kaže da je „uznemirenje javnosti“ povodom ovog slučaja ogromno i da bi državni organi zbog toga morali da preduzmu sve ne bi li što pre rasvetlili sve detalje ubistva Jelene Marjanović.

„Već sam predlagao da se svi članovi porodice Marjanović pohapse, da se drže u pritvoru i ispituju dan-noć sve dok neko od njih ne pukne i ne progovori. Ali, tužilac tu efikasnu metodu očigledno neće ili ne može da primeni. Zato je sada najbolje da se Zoranu ponudi neki dil i da on sam ispriča sve o Jeleninom ubistvu. Treba mu zauzvrat ponuditi manju kaznu i povlastice poput prebacivanja u drugu zemlju i promene identiteta“, objašnjava lider radikala napominjući da je takav dogovor moguć samo ako Zoran nije lično ubio svoju suprugu.

„Prema informacijama kojima raspolažem, Zoran nije neposredni ubica, on nije lično likvidirao Jelenu, ali jeste učestvovao u skrivanju dokaza i zataškavanju zločina. Već sam rekao da on, sudeći po svim naučnim metodama, nije mentalni sklop ubice. Meni su mnogo sumnjiviji ostali članovi porodice Marjanović. Po svemu sudeći, Zoran je posle ubistva, u kom nije učestvovao, samo odvukao Jelenino telo do tog nasipa u Borči, gde je bačena. On, ubeđen sam, sve zna i može najbrže i najefikasnije da pomogne istrazi“, objašnjava Šešelj.

Na drugoj strani, advokat i bivši sudija Krsto Bobot slaže se da bi Zoran Marjanović, teoretski, mogao da aplicira za status svedoka saradnika, ali samo pod uslovom da nije direktni ubica.

„Zoran bi, u teoriji, morao da napiše detaljno priznanje, a onda bi tužilac i sudija odmerili da li je to vredno pogodbe. To priznanje, i evenutalno ukazivanje na druge počinioce krivičnog dela, moralo bi, naravno, da bude potkrepljeno fizičkim dokazima. Bez dokaza to je puko pričanje, rekla-kazala“, objašnjava Bobot.

Izvor: kurir.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh