Povežite se sa nama

intervju.rs

Preminuo Nebojša Glogovac

Foto: Tanjug / Zoran Zestić

Hronika

Preminuo Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac umro je u Beogradu u 49. godini.

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

„Zauvek u mom srcu. Sa anđelima mili moj…“, napisala je glumica.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana Glogovca i njegove supruge Milene. Porodica se iz Trebinja preselila u Opovo, a potom Pančevo, gde je Nebojšin otac 1977. godine postao prota.

Jedna od prvih uloga koju je odigrao bila je u popularnoj TV seriji „Bolji život“ (1987), gde je igrao školskog druga Slobodana Popadića.

Glumu je upisao 1990. godine na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi studirali su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

 Nebojša Glogovac će ostati upamćen po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Neke njih su: „Zlatna arena“ Filmskog festivala u Puli, Nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nagrada „Zoran Radmilović“ i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje.

Njegova prva filmska uloga bila je u filmu „Vukovar, jedna priča“, gde je igrao lik vojnika Fadila, a prvu glavnu ulogu na velikom platnu ostvario je u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“, u kome je tumačio lik Bogdana.

Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića u televizijskoj seriji „Porodično blago“. Zapažene uloge je ostvario u filmovima: „Bure baruta“, „Nebeska udica“, „Kad porastem postaću kengur“, „Nebeska udica“, „Munje“…

Kako veoma uspešan pozorišni glumac ostvario je uloge u predstavama „Hadersfild“, „Sumnjivo lice“, „Metamorfoze“, „Lutalica“…

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u televizijskoj seriji „Nemanjići – Rađanje kraljevine“, gde je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

B92.NET

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh