Povežite se sa nama

intervju.rs

OVU SLIKU SU SE PLAŠILI DA OBJAVE: Ćelavi Ljuba Zemunac u crnogorskom zatvoru!

Crna hronika

OVU SLIKU SU SE PLAŠILI DA OBJAVE: Ćelavi Ljuba Zemunac u crnogorskom zatvoru!

Ovo je Magaševa fotografija iz zatvora u Titogradu (Podgorica), od 28. aprila 1982, a objavljena je na Instagram profilu „Legende devedesetih“…

 Podsetimo, Ljubomir Magaš, poznatiji kao Ljuba Zemunac (27. maj 1948 – 10. novembar 1986) bio je kriminalac i jedan od najpoznatijih likova beogradskog podzemlja.

Rodio se u Zemunu, ali je kasnije živeo na Zvezdari, gde je učio autolimarski zanat, ali nikad završio tu školu. Počeo je da se bavi amaterskim boksom, a često je učestvovao u uličnim tučama. Godine 1965. poslat je, zbog niza krivičnih dela, u popravni dom za maloletne u Nišu.

Foto: Instagram

Magaš je kasnije proveo život baveći se ozbiljnim kriminalom (pljačke, iznude) i to po celoj Evropi. Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu.

KURIR.RS i ESPRESO.RS

2 Komentara

2 Comments

  1. MILOS M. JELENIC

    4. februara 2018. u 00:41

    GORAN JE PLATIO. OSVETU SU IZVRSILI ONI KOJIMA JE POK. LJUBA BIO PRIJATELJ.

  2. Miloš Radovanović

    8. februara 2018. u 10:12

    To ubistvo je bilo planirano još ranije.Pre nego što je ubijen Zemunac, znalo se na kom mestu u Frankfurtu će se to desiti.Postoje priče još iz njegovog detinjstva gde se videlo da će biti žestoki momak beogradskog asfalta.Ali tadašnji gangsteri išli su preko granice,na zapad Evrope,uglavnom i tamo,,radili,,i obračunavali se…bilo je toga i ranije.Setite se Stevice Markovića u Parizu i ostalih mangupa,Miloša Miloševića u Americi…mnogo toga bi imalo da se kaže…i o Muji Bogdanoviću i o Žoržu Stankoviću i o mnogim drugim.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Crna hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh