Povežite se sa nama

intervju.rs

NIKO NE ZNA GDE JE TELO SLOBODANA PRALJKA: Generala tajno vraćaju u Hrvatsku, ne želi ni groba ni pogreba!

Foto: 24sata.hr

Vesti

NIKO NE ZNA GDE JE TELO SLOBODANA PRALJKA: Generala tajno vraćaju u Hrvatsku, ne želi ni groba ni pogreba!

Bura oko samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka u Hagu još se nije stišala, a ostaje misterija i kada će njegovo telo da bude vraćeno u Hrvatsku.

 Hrvatski portali podsećaju da je holandsko tužilaštvo u petak objavilo preliminarne rezultate obdukcije po kojima je ustanovljeno da se Slobodan Praljak otrovao cijanidom. Međutim, još uvek nije poznato kada će njegovo telo da vrate u Hrvatsku, i da li će ono morati da ostane u Holandiji do kraja istrage.
Hrvatska televizija je saopštila da bi telo moglo najpre da vrate u bolnicu u kojoj je Praljak preminuo, ali to nije potvrđeno. U holandskom Institutu za fiziku, gde je obavljena obdukcija, kažu da nemaju ovlašćenja da daju  informacije o slučaju, pa su hrvatske novinare uputili na Kancelariju javnog tužioca.
„Znamo da je Praljak izrazio želju da njegov ispraćaj bude intiman. Jedan od mogućih scenarija je da bi, poštujući njegovu volju, telo Slobodana Praljka moglo u Hrvatsku da bude prebačeno u tajnosti. Hrvatska ambasada inače već dva dana ne daje informacije o ovom slučaju“; javio je iz Haga reporter HRT.

Mediji su pre nekoliko dana objavili da postoji pismo u kojem je Praljak još pre nekoliko godina tražio da se u slučaju njegove smrti ne organizuje sahrana.

„Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju“, napisao je tada Praljak.

Izvor: index.hr i kurir.rs

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh