Povežite se sa nama

intervju.rs

NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE: Ovako su Rusi unakazili Haradinaja!

Politika

NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE: Ovako su Rusi unakazili Haradinaja!

Ramuš Haradinaj, bivši vođa zloglasnog OVK, terorista i zločinac koji trenutno sedi u fotelji predsednika vlade u Prištini, nikada neće zaboraviti batine koje je u maju 2000. godine dobio od jednog ruskog specijalca. Ma koliko se trudio da to zataška i sakrije od javnosti, na fotografijama do kojih je došao Srpski telegraf se vidi crno na belo da je bahati Ramuš izvukao deblji kraj u tuči koju je sam isprovocirao. Slike njegove razbijene glave umotane zavojem i smrskanog nosa najbolje su svedočanstvo batina koje je tada popio u okršaju sa pripadnikom ruske padobranske jedinice iz sastava Kfora – otkriva REPUBLIKA.RS

Privatna arhiva

Kosovski premijer ima brata Dauta, koji je njegova desna ruka, a tu je i najmlađi od šestorice braće Fraser. Trojica su mrtva – Škeljzen i Ljuan su ubijeni tokom sukoba na Kosovu, dok je Enver nastradao 2005. nedaleko od Peći od nepoznatih napadača.

Do sukoba je inače došlo kada su ruski vojnici u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Rusi su ih razoružali i stavili im lisice. Vođa OVK se bunio i rekao da je on džudista i da bi mu pokazao gde mu je mesto samo da nije vezan. Rus je potom naredio da Haradinaju skinu lisice, ostavio je pušku i počela je tuča jedan na jedan. Borba je bila kratka, Ramuš je popio batine, a Rusi koji tada nisu znali ko je Haradinaj predali su uhapšene Unmiku.

KRVAVE RUKE

O tom incidentu izvestili su AFP i nemački Špigl, koji su tada objavili da je „bivši komandos“ iz OVK povređen u sukobu s ruskim vojnicima iz sastava Kfora.

Privatna arhiva

Haradinaj je kasnije zbog brojnih ubistava srpskih civila tokom sukoba na KiM bio optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i kršenja običaja rata, ali je dva puta oslobođen. Svedoci iz tog predmeta misteriozno su nestajali jedan za drugim – njih, prema nekim izvorima čak 19, što je preostale nateralo da odustanu od svedočenja protiv ozloglašenog krvnika. Srbija je raspisala poternicu za Haradinajem, na osnovu čega je uhapšen u Francuskoj 5. januara 2017. godine, ali nije izručen našoj zemlji jer je tamošnji sud odbio da donese takvo rešenje.

Sve je počelo kada su Rusi u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim šiptarskim teroristima

JAKA LEĐA

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun za Srpski telegraf to objašnjava jedinim mogućim zaključkom – da iza Haradinaja stoji neko moćan iz međunarodne zajednice ko ga uporno štiti i krije njegove zločine.

– Kada je Haradinaj oslobođen u Hagu, sudija je naveo da nisu mogli da ga osude jer su svi svedoci mrtvi. Očigledno je neko iz međunarodne zajednice ko je dovoljno jak dozvolio da Ramuševa banda likvidira svedoke, to nije slučajno. Haradinaj je obmanuo Hag – rekao je Drecun za Srpski telegraf.

Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Politika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh