Povežite se sa nama

Milan Lučić, najbolji udarač NHL lige

Life & Style

Milan Lučić, najbolji udarač NHL lige

Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Milan Lučić, najbolji udarač NHL lige

Najbolji srpski hokejaš, igrač Bostona Milan Lučić, poznat je kao jedan od najboljih igrača u NHL ligi, ali i kao “Tajson na ledu” koji udara kao maljem. Do sada je patosirao više od 50 protivničkih igrača, a tako impresivan skor nema još ni jedan MMA borac. Ako je hokej sport koji kombinuje najbolje osobine umetničkog klizanja i Drugog svetskog rata, onda je Lučić autentični umetnik, Pikaso hokeja.

Ovo je priča o Milanu Lučiću iz Hercegovine. Nije u pitanju „onaj“ Milan Lučić iz Hercegovine koji je preznojavao Severinu na jahti; ovo je drugi Milan Lučić iz Hercegovine, i on preznojava čitavu NHL ligu. Severina je govorila kako plače kada gleda filmove, naročito svoj. Plaču i hokejaši Amerike i Kanade, masovno omlaćivani od strane Lučića, “starog dobrog zlikovca” kako ga nazivaju mediji. Ali, ako pitate pristalice Bostona, oni se kunu u svog omiljenog zlikovca.

General tima, Milan Lučić, rođen je u Vankuveru. Njegov otac Dobrivoje emigrirao je u Kanadu sa Pala kada je imao 27 godina. Majka Snežana Kesa imala je dve godine kada se sa roditeljima odselila iz Hercegovine. Lučić je 2011. godine postao jedini Srbin koji je trijumfovao u NHL ligi i osvojio legnedarni trofej. Bostonu je to bio prvi “Stenli” nakon 40 godina. Stenli kup je naziv za šampionski pehar u hokejaškoj NHL ligi, u kojoj su tribine ispunjene do poslednjeg mesta, i u kojoj ugovori vezani za prava na televizijski prenos iznose i preko fantastičnih pet milijardi dolara. S obzirom na to da svaki igrač koji osvoji “Stenli kup” ima pravo da jedan dan provede sa peharom, Lučić je trofej odneo u Crkvu Svetog arhanđela Mihaila u Vankuveru. Proslavio je uspeh sa porodicom, prijateljima i sa oko 350 pripadnika srpske dijaspore.

  • Bilo mi je veoma bitno da pehar odnesem u moju crkvu, jer znam da sam prvi Srbin koji ga je osvojio. Želeo sam to na svoj način da proslavim sa našim ljudima. Kao mali ovde smo igrali folklor, učili srpski, ćirilicu, okupljali se za slavu, Božić, Vaskrs. Nismo dozvolili da izgubimo tu vezu sa Srbijom – ističe sa osmehom, i na tečnom srpskom jeziku Lučić. Za izgradnju pomenute Crkve Milan je donirao 30.000 dolara, dok je nakon prošlogodišnjih poplava putem fondacije Novaka Đokovića za pomoć ugroženima u Srbiji uplatio 50.000 dolara.

UMETNIČKO OMLAĆIVANJE: Milanče u akciji

Pomenuta crkva našla se na meti vandala kada su je oštetili navijači Kanaksa željni u znak osvete prema Lučiću koji je svom timu doneo pobedu u finalu te godine. U šampionskoj sezoni Lučić je postizao fenomenalnih 30 golova u ligaškom delu, uz 32 asistencije. Lučićeva leđa krasi ogromna tetovaža: srpski grb sa dva hokejaška štapa ispod kojih piše “Sloboda ili smrt.” Milan sa ponosom kaže da navija za Crvenu Zvezdu i za Srbiju. Rođen je 7. 6. 1988., visok 193 cm, težak 107 kg, igra na poziciji levog krila. U periodu od 2009. do 2013. godine na osnovu ugovora inkasirao je 12.5 miliona dolara. Iz godine u godinu igra sve bolje, ističe da je posebno zadovoljan kako kliza i kako udara. Za ovo poslednje mu verujemo obzirom na to da je od mladosti trenirao boks i da se zahvaljujući svom ratobornom Hercegovačkom karakteru popeo na pijedestal najboljih udarača najjače svetske lige u hokeju. U preko 50 tuča, protivnike je poput ledenih kocki slagao na led i još nikome nije ostao dužan.

Izvor/intervju.rs

Nastavi da čitaš
Slične teme...
Ostavi komentar

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Life & Style

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh