Povežite se sa nama

intervju.rs

GIŠKA JE BIO PRAVI RATNIK, ARKAN SE SAMO SLIKAO! Ispovest saborca komandanta Srpske garde: EVO ZAŠTO SMO PREBILI ČANKA!

Crna hronika

GIŠKA JE BIO PRAVI RATNIK, ARKAN SE SAMO SLIKAO! Ispovest saborca komandanta Srpske garde: EVO ZAŠTO SMO PREBILI ČANKA!

Velika je razlika između Đorđa Božovića i Željka Ražnatovića, Giška je komandovao: „Za mnom“, dok je Arkan dolazio po završetku borbi i hvalio se novinarima, kaže Đurađ Fibišan, kom je Giška umro na rukama.

Autor: Rajko Nedić

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

 Željko Ražnatović nije mogao da se poredi s Đorđem Božovićem. Giška je predvodio ratnike, dok je Arkan dolazio na prvu liniju fronta kada bi sve bilo gotovo, dovodio televiziju i hvalio se.

Ovo tvrdi Đurađ Fibišan, saborac komandanta Srpske garde Đorđa Božovića, koji je juče ekskluzivno za Kurir ispričao kako je Giška poginuo u Gospiću pre 27 godina. U nastavku ispovesti govorio je o susretima s ličnostima iz sveta tajnih službi, politike, podzemlja, crkve, vojske…

– Velika je razlika između Giške i Arkana. Giška je uvek išao ispred svojih vojnika, bio je u prvim borbenim redovima, ostaće upamćena njegova komanda: „Za mnom, za mnom“, koju Ražnatović nikada nije izgovorio. Arkan bi dolazio kada se sve završi, dovodio bi TV ekipe i slikao se. Giška to nije radio. Arkan je, inače, s oružjem ulazio u crkvu – priča Đurađ.

Vuk: Napravite gardu

Fibišan priča o Vuku Draškoviću i Srpskoj gardi.

– Vuk nikada nije bio s nama. On je samo rekao: „Ako su Hrvati napravili zenge, napravite i vi Srpsku gardu.“ On se nikada nije mešao, većina nas je bila iz SPO i zato su gardu vezivali za njega – kaže Fibišan.
Đurađ otkriva i kako je protekao susret s političarem Nenadom Čankom u avgustu 1991.

– Branislav Dugi Lainović i ja otišli smo u armi-šop u Novom Sadu i tamo naleteli na Čanka. On se tada prvi zalagao za priznanje Slovenije. To nas je iziritiralo. Dugi mu je lupio šamar, a ja sam ga udario pesnicom u glavu – kaže naš sagovornik.

O Vojislavu Šešelju nema lepih reči.

– Šešelj vređa pokojnog Gišku. Bolje mu je da ćuti. Poručujem mu da ga više ne stavlja u usta – kaže Fibišan.

Đurađ prepričava i Giškin susret s Ratkom Mladićem u Hrvatskoj.

– Srbima smo delili kokarde. Naišao je Ratko Mladić, tada je još nosio petokarku, i naredio meštanima i Giški da poskidaju kokarde. Giška je odbio. Rekao je Mladiću: „Ti mi je skini.“ Ratko se okrenuo i otišao. Kasnije se Mladić pojavio sa srpskom trobojkom na glavi – kaže Đurađ.

Nije prežalio rad za DB

Naš sagovornik kaže i da Božović nije mogao sam sebi da oprosti to što je radio za DB i njegovog šefa Staneta Dolanca.

– Govorio je da mu je to bio najveći greh. Giška to nikada nije prežalio – priča Fibišan.

Fibišan tvrdi da DB stoji iza zločina

BELOG UBIO NASER ORIĆ

Branislav Matić Beli, Giškin najbolji prijatelj, ubijen je 4. avgusta 1991. ispred svoje kuće na Voždovcu.

– Vraćali smo se iz Takova sa smotre Srpske garde. Bio sam s Giškom, a Matić je ranije krenuo drugim kolima. Usput smo čuli šta se desilo. Kada smo stigli na Voždovac, Giška mi je, sluteći da Beli nije živ, rekao: „Idi ti, Đuro.“ Beli je ležao u lokvi krvi. Pored Belog je bio njegov otac – priča Fibišan i dodaje:

– Ubeđen sam da iza ubistva stoji DB jer je Beli smetao državi, pomagao je opoziciju. Ubica je Naser Orić, tadašnji pripadnik Specijalnih jedinica saveznog MUP, a kasnije komandant Armije BiH.

KURIR.RS

1 Komentar

1 Komentar

  1. Antibot

    14. februara 2018. u 00:10

    Arkan je bio najveca protuva, ubica, kriminalac, razbojnik i ratni profiter koji je novac od pljacke naroda BiH i Hrvatske oprao uz pomoc njemu slicnih na vlasti u Srbiji. Zar ga general Mladic nije izbacio iz RS i zabranio mu da se ikada vise tamo vrati? Zato mu je i ubio cerku iz osvete. A nama je bolje se drzimo podalje od krimos-neo-aristokrata, koji zive na racun prolivene krvi onih koje je Arkan opljackao i pobio. Arkan je dokazano saradjivao sa Haskim tribunalom na izdaji optuzenih Srba u zamenu za nagradu u novcu i garantovan politicki azil.
    http://www.ekskluziva.ba/ARKAN-UBIO-MLADICEVU-KCERKU-/120657.html

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Crna hronika

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh