Povežite se sa nama

Gađao Vučićevu sliku jajima! Policija ga uhapsila! (VIDEO)

Vesti

Gađao Vučićevu sliku jajima! Policija ga uhapsila! (VIDEO)

Prigrevčanin Nikola Čović (1994) jajima je gađao plakat predsednika Aleksandra Vučića koji je postavljen na bivšoj zgradi PIK-a Prigrevica gde se nalaze i stranačke prostorije mesnog odbora SNS-a, a sve je zabeleženo kamerama.

Jedan meštanin je Čovića video kako gađa jajima plakat i pozvao predsednika mesnog odbora SNS-a u Prigrevici, Nikolu Puaču koji je ovaj slučaj prijavio policiji. Čović je zajedno sa lokalnim funkcionerima SNS-a i Nikolom Puačom sačekao policiju i svoje delo odmah priznao nakon čega je odveden u policijsku stanicu.

Novinari portala „Nove apatinske novine“ pitali su počinioca ovog prekršaja, Nikolu Čovića, da li je sve u policiji proteklo po pravilima, odnosno, da li je bilo nekog vida nasilja ili nešto slično. Čović za Nove apatinske novine izjavljuje:

 Policija se prema meni ponašala u redu, jedino što mi nisu dali da jedem te noći koju sam proveo u stanicu, iako sam ja molio policajce i nudio im novac da odu da mi kupe nešto da jedem. Noć sam proveo u policijskoj stanici, sve je odmah stiglo do Beograda kao da sam izvršio  atentat a ne samo jedan prekršaj iz revolta prema stanju u državi. Kada je svanulo i kada su organizovali vanredan sud u subotu, ponavljam, kao da sam nekoga ubio, a ne gađao parče krpe jajima, tek pre odlaska u sud dobio sam da jedem. U sudu sam priznao šta sam uradio i zatim su mi rekli da ću prekršajnu presudu dobiti poštom i da novčana kazna neće biti mala.

Takođe, pitali su ga i koji je bio motiv za počinjenje ovog prekršaja, a on je odgovorio:

Sveopšte stanje u državi. Mladi su veoma nezadovoljni, a među nezadovoljnima sam i ja. Posla nema, a i ko ga ima, radi za minimalac, a na televiziji konstantno slušamo predsednika koji govori o boljitku. Muka nam je od tog boljitka, da ne kažem da se građani Prigrevice, a naročito mladi, stide tog plakata i on, za mene lično, predstavlja ruglo ovoga sela, ruglo moje Prigrevice. Zato sam to uradio. Iz revolta prema ovoj lažnoj državi u kojoj se sve svodi na laži o boljem sutra, a ovaj plakat kao da nam se podsmehuje. Da se u Srbiji dobro živi i da je neki čovek doneo naročit doprinos tom boljitku, razumeo bih što plakat stoji, ali ovako, ne razumem i gadi mi se.  To je jedini razlog mog prekršaja, ništa više.

PRAVDA.RS

1 Komentar

1 Komentar

  1. Deki

    7. aprila 2018. u 12:17

    To da se nista bolje ne zivi je istina i ja kao samohrani otac sam toliko razocaran u sve ista ova drzava mi je odlukom prvog osnovnog suda izbacila dete i mene na ulicu a mali je imao 17 meseci. E pa eto koliko nema pravde.sledeci ispad za dete cu se opasati dinamitom i resiti vas govana iz pravosudja zato bolje da me ne dirnu seme im izdajnicko…

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Više u Vesti

Najčitanije na intervju.rs

Facebook

Tagovi

Na Vrh